Ma pont szó esett erről a témáról és most este eszembe jutott, hogy kicsit utánaolvasok, mi hír a neten ebben a témában.

Kezd kicsit nevetséges lenni, amit a Samsung csinál a Galaxy S Froyo 2.2 frissítése kapcsán (na jó, ez erős szépítés, mert amit a Samsung csinál e téren, röhej). Nem mondom, hogy élethalál kérdése a 2.1-ről 2.2-re történő frissítés, de pont az az 1-2 kis apróság oldódna meg, ami most még hiányzik.

Folyamatosan figyelem a híreket de egyelőre ezek a legutolsó, magyar nyelvű írások a témában (persze csak részletek, a teljes cikkért kattintanod kell a linkekre). A legfrissebb van legfelül.


Hivatalos Android 2.2 Froyo frissítés a Samsung Galaxy S-re

Mindig vannak vállalkozó kedvű úttörők, akik ha megjelenik egy új ROM már ugranak is és rakják föl a PDA-ra, akárhonnan származzon is az. Ők már eddig is kipróbálhatták a Froyo 2.2-t a Samsung Galaxy S-en. Aztán vannak, akik vonakodnak felrakni a főzött romokat, féltve a garanciát és a készüléket.

Még mindig késik a Galaxy S upgrade

Sajnos mégsem lesz jövő héten elérhető a hivatalos Android 2.2 Froyo frissítés, legalábbis a Samsung brit oldala erről adott tájékoztatást Twitteren. A november elejei megjelenésű új változat – ahogy eredetileg a Samsung tervezte kiadni a Froyo-t – a kártyafüggetlen telefonokat érinti, míg a szolgáltatófüggő készülékek várhatóan csak november hó végén frissülhetnek a legújabb Android rendszerre.

Hamarosan érkezhet a Froyo a Samsung Galaxy S-hez

A múlt héten szivárgott ki a hír, hogy a Samsung hamarosan útnak indítja a 2.2-es update-t. Nem sokkal később tettek is követték a híreket, ugyanis a Samsung hivatalosan is bejelentette, hogy Európa északi régiója (Norvégia, Dánia, Svédország) meg is kapják és azóta meg is kapták a várt frissítést.

Rövidesen érkezik a Samsung Galaxy Froyo frissítése

Valószínüleg csak napok kérdése a Galaxy S frissítésének a megérkezése hazánkba. Svédországban, Norvégiában és Dániában már letölthető az update. Telepítés után nem fogunk ráismerni megszokott készülékünkre, mert több komoly újdonság is elérhetővé válik kedvenc mindenesünk számára.

Itt az Android 2.2

A Samsung Galaxy S mobilokra máris itt a hivatalos Froyo frissítés, már csak azt kell kivárni, hogy Magyarországra is eljusson. Elviekben tényleg napok kérdése az Android 2.2 Froyo rendszer megjelenése a Samsung i9000 Galaxy S mobilon. Svédországban, Norvégiában és Dániában már élvezhetik az új rendszer adta előnyöket a felhasználók, és már a Samsung Kies is látja a rootolt Galaxy S-t.

Hivatalos: érkezik az Android 2.2 a Samsung Galaxy S-re

A Samsung hivatalos sajtóközleményben tudatta, hogy érkezik a Galaxy S tulajdonosok által várva-várt Android 2.2 (Froyo) frissítés. A sajtóhír szerint a mobil OS frissebb verziójával új szolgáltatásokhoz, kifinomultabb navigációs alkalmazásokhoz és jobb teljesítményhez juthatnak a készüléktulajdonosok.

Itt az Android 2.2 a Galaxy S-re

Legalábbis néhány országban: Norvégia, Svédország és Dánia júzereinek érdemes gépre dugniuk a telefonjukat, a Kies szoftver ugyanis nekik már felkínálja a 2.2-es Froyo verzióra való frissítést – ez azt jelenti, hogy mi, többiek is maximum néhány napnyi távolságra vagyunk ettől.

——-

Sajnos egyelőre még várnunk kell egy kicsit, mire mi is megkapjuk a Froyo-t, addig meg marad a főzött ROM és a hírek böngészése… :S

72 COMMENTS

  1. Samsung megerősítette, hogy decemberben érkezik a hazai felhasználók részére a Froyo.

  2. köszi a hírt, kíváncsian várom, bár most a legutolsó frissítéssel én igen elégedett vagyok :)

  3. Nem rossz a javítás, de a Froyo val sokkal gyorsabb lesz a rendszer…legalábbis remélem a hivatalos firm az lesz. :) Sok plusz szolgáltatást nyújt majd amit már nagyon várok!! Köszi az infót a frissítésről! ;)

    Üdv,

  4. Szia,
    hozzáférhető már a froyo 2.2? Nekem nem sikerült megtalálnom:( pedig nagyon várom. Annál is inkább mert ma azt olvastam, hogy azzal müxik a Skype a Galaxy S-en.
    Üdv.

  5. Frissítéssel kapcsolatban ezt kaptam a Samsungtól:

    “A Froyo operációs rendszer a Samsung Galaxy S készülékre hivatalos
    információ szerint December végén lesz elérheto. Pontos megjelenési
    dátummal nem rendelkezünk, viszont szeretném biztositani Önt, hogy a
    frissités Újév elott elérheto lesz partner szervizeinkben. “

  6. Köszi Tompici, én már úgy vagyok vele hogy hiszem, ha a telefonon lesz :D

  7. nekem csak egy számotokra alap kérdésem lenne.Gps használatnál használ internetet a teló??

  8. Ezzel a frissítési mizériával én is így vagyok. Itt van már a 2.3-as rendszer és mi még a 2.2-est sem kaptuk meg. Csak tudnám miért kell ennyit vacakolni ezzel ?
    Arról már nem is beszélve, hogy minek a frissítéshez szerviz, de ebbe már nem is megyek bele. :D

  9. Tegnap a Camponában lévő Samsung szervizben nem bíztattak idei frissítéssel:( Vicc.

  10. Sziasztok.

    Ma vagyis tegnap 2010.12.23.-an a samsung kies felajanlotta a frissitest 2.2re.Lass csodat sikerült.Pedig meg par napja sem volt semmi.Hozzateszem reggel megfrisitettek a szoftveret a samsung szakszervizben es utana ajanlotta fel.Nem tudom van e esetleg köze a sw frissitesnek a 2.2 höz.Nekem lehet ez segitett.De szuper.Csak azert irtam hogy jelezzem müködik.A telefonom telenoros.

    Most ezt irja ki

    Modell szama
    GT-I900
    Firmware-verzio
    2.2
    Alapsav verzioja
    I9000XXJPP

    Kernelverzio
    2.6.32.9
    root@SE-S603#1

    Build szama
    Froyo.XWJPF

    Kellemes ünnepeket.

  11. Berci, köszi a jelzést, akkor – ha nem is pont holnap – de nemsokára én is megpróbálom frissíteni. :)
    A telefonon az adatok megmaradtak, vagy mindent újra kell tenni? (programok stb.)

  12. Hűűűha, van Froyo?o_O el sem hiszem :D Most akkor mehet Kiesre a teló? Harder, ments le a telefonról mindent, m.kártyát meg vedd ki, mindig így csinálom, ez a biztos :) (Galaxy S júzer)

  13. hali

    igen jo helyen csinalod.De erdekes az egeszben amit irtam mielött nem volt frissitve felajanlott parszor de sosem frissitett nem csinalt semmit.Es a mai ujbolo frissites utan megcsinalta.

    Amugy en csinaltam mentest de gyönyörüen megcsinalt mindent visszatett mindent a helyere.Ikonok a beallitasnal szinesek lettek stb.

  14. Hát ez azért vicc :/ Egyik helyen megy, másik helyen meg nem … Hardernek kiváncsi vagyok megy-e a frissítés.
    Valaki? Harder? Valami infó? :D
    Ja, kellemes ünnepeket mindenkinek.

  15. Még nem próbáltam a frissítést, karácsony van amit inkább a családommal töltök. :) A frissítést majd pár nap múlva kipróbálom, nem sürgős hisz a telefon most is működik szépen.
    Bencus, nincs ilyen program, használj kevesebb olyan szoftvert és opciót, ami fogyasztja az aksit (wifi, bluetooth, játékok stb.).

    Kellemes ünnepeket Nektek is!

  16. Sziasztok.
    Nekem galaxy s-em van többször nézyem a kiesen hogy mikor engedi frissiteni a telot de sosem ajánja fel a lehetőséget. Akkor mostmár van 2.2? Kell valamit csinálni előtte a teloval hogy be tudja fogadni a 2.2-t? Vagy nem értem mert valakinek engedi nekem semmilyen frissitést nemengedélyez. Mit tegyek?

  17. A lassulásra reagálva: valahol azt olvastam a minap, hogy egy restart (vagy reset?) kell a telefonnak frissítés után.

  18. Halihó!
    Nekem is felajánlotta a kies a telepítést, de mivel már többen is írtátok, h belassítja a telefont így nem mertem nekilátni. Nincs még egy hetes a készülék nem volt még időm és kedvem sem kísérletezni, de ami késik az nem múlik. Esetleg valami fejlemény az üggyel kapcsolatban? tapasztalatok?

  19. Mikor jön meg a 2.2 frissítés a Samsung Galaxy S i 9000-re???? Tudja valaki?

  20. Sziasztok! Valakinek sikerült frissíteni aki T-Mobilos? Nem ajánlja fel a KIES és nem is tudják mikorra alakítják át a gyári frissítést…

  21. Nekem Telenor Galaxy S van, és tegnap a Kies felfrissítette.
    Tény, nagyon lassan :)

  22. Sziasztok!

    NE FRISSÍTSETEK 2.2-re!
    Bővebben:
    Nekem egy 3 hónapos Samsung Galaxy S telefonom van. És sok mindenkivel együtt először a KIES programból frissítettem a FW-t (bárcsak ne tettem volna). Aztán jött a hír, hogy sok telefont ezért kellett szakszervizbe vinni, ahol a “klinikai halálból” kényszerültek egyes telefonokat visszahozni.
    Na akkor “okos” ember más hibáiból tanul, elvittem rá 2 napra a telefont, hogy frissítsenek ők is.
    Az enyémet rögtön (1 óra) a feleségemét nem tudták a helyszínen, azt beküldték a központba.
    Remek.
    Naiv boldogsággal mentem vissza a telefonért, ahol a teljesen legyalult telefonomat bekapcsolva, elkezdtem próbálgatni. Szuper! Elköszön, sétál, nyomkod, kiér a parkolóba.
    Jé nem működik a névjegyeknél az “alapértelmezett szám” megadása. (pl.: egy névjegynél van 2 telefonszám és 2 email cím) Helyesen szólva, amikor a funkcióra nyomok, gondolkozik 3mp után rezeg egyet, elsötétül a képernyő, majd megjelenik egy HIBA ÜZENET: “Bocsánat! Az android rendszer megáll! Kényszerbeállítás?” Any..!
    Futás vissza a hivatalos boltba. Hebeg, habog (egyébként segítőkészek, normálisak) ilyet még soha nem láttak. Majd az üzletvezető elkezdi a szokásos gyorstalpalós problémamegoldásait ajánlgatni. Ekkor kicsit gondolkoztam, hogy 48 órát megér e egy cella!
    A lényeg, hogy abba maradtunk, nem akkora életveszély a helyzet a többi működik, majd EZT IS visszahozom az ünnepek után megy a központba!
    Haza ér, kevésbé boldogan! JÉ egy újabb probléma!! Any..!
    Apps-ok újra letöltés közben ELTŰNIK a KINTI MENÜ! “Alkalmazások” gomb benti “menü” TELJESEN FEKETE KIJELZŐ SEHOL SEMMI! Névjegyek: SEMMI NEM LÁTSZIK! Fejből beírtam a telefonszámot, akkor megtalálja, felajánlja!
    Gyerünk a laptophoz, KIES, telefonba élet kerül. Azóta NEM kapcsolom ki, hátha így kibírja a TELEFONÁLÁST!
    Azóta felmerült még: bizonyos régi APPS-ok, játékok nem működnek, minden egyes kilépésnél a játék elölről kezdődnek, az installációs ponttól.
    Telefon, szakszerviz, tolmácsolás! Megoldás vigyem vissza, beküldik.
    Mondom: jó! De én a 2.1 verzíót akarom vissza telefonra. Azt nem lehet, mert visszafelé “nem működik” a rendszer! :):):)

    Szóval van egy (azaz KÉT darab) 100 – 130.000.-/db Ft értékű telefon ami a “frissítés” után egy nagykalap sz.r!!!! Telefonálásra végül is jó, egy szavam se lehet! CSAK ezt egy 20.000.- Ft-os alap telefon is tudja!
    Köszönöm SAMSUNG! Nem TÚL BOLDOG ÚJÉVET!
    Ja és ha visszajön 1-2 HÉT MÚLVA majd a telefon kezdhetem elölről a kis saját beállításaimat megcsinálni.

  23. Innyje, ez azért így nagyon gáz … :S Remélem, hogy nem ez jellemző a frissítések kapcsán, mert akkor óriási gáz van.

  24. Basszus Mike! Nagyon sajnálom. Én meg már vagy három hónapja sírva várom, hogy frissíthessek. Lehet, hogy mégsem fogok? Aztatata…

  25. Nekem ilyen nem jelentkezett a frissítés után… Minden műxik és sztem jobban mint előtte. (pl.: dlna, skype, layar)
    Egy factory reset azért kellett utána, mert elég lassú volt.

  26. Frissen csöppentem bele az Android világába.
    Szeretek előre olvasni és tájékozódni, hogy mi vár rám, de amit ezzel az egyszerűnek tűnő művelettel kapcsolatban olvasok, na az elgondolkoztat. A Samsungot ekézik rendesen, nekem már nem is kell.
    Viszont két hét próbálás után nagyon tetszik a telefon, bár pont ezt az alapfunkcióját nem próbáltam. :)

    Szégyen szemre beadtam a szervízbe a telót 2.1-update1-ről frissíteni a nemtudom mire (2.2?, 2.2.1, mert a bolt nem tudja(!) melyikre fogja maaajd a szervíz frissíteni. Nomeg a gari csak akkor érvényes, ha a szervíz frissít. :)

  27. Hú, Mike problémája elég súlyos, asszem én is várok inkább a frissítéssel.
    Garancia csak akkor marad ha beviszed a szervízbe? Nanemár … Ezt azért nem hiszem …

  28. @mefi88
    A garlevél szerint igen. http://gsmhome.hu/garancia.gsm “Nem garanciális hibák”
    Mivel ingyenes, így nem problémázom rajta, de egy legális frissítés (a KIES szerintem az) nem hiszem el, hogy érvénytelenné tenné a garit.
    Hogy mégis így tettem, az az, hogy még ismeretlen terepen mozgok és két hetes a készülék, nem laktam be.

  29. Visszakaptam. 2.2 került rá, de nagy gyorsulást nem érzékelek. A Quadrant standard 895 helyett 992 lett. De működik szépen.

  30. Nincs őű betűm a billentyűzeten.
    Szervíz: “nem tudok sajnos segíteni ebben, nem tudom miért nincsenek ezek a betűk rajta. Lehet hogy ebbe még nincs is választaható magyar nyelv. Ennek utána kell járnunk.”

    Másnál?

  31. Tarsd hossszabban nyomva az o és u betűket, hogy felkínálja a magyar ékezetes verziót.

  32. anysoftkeyborard + anysofthun marketen található ingyenes alkalmazás 4 sorban megjeleníti az összes betűt így sokkal gyorsabb a szövegbevitel.

  33. @Harder
    2.1-update1 alatt így is volt, de 2.2 alatt csak hullámos-t, illetve kalapos-t kínál fel.
    @bazsi
    Köszönöm, megnézem.

  34. Bocsi, nem ide tartozik. De valakit nem érdekel Galaxy S? Tmobilos, előfizu átírással.

  35. Eljött az alkalom, h rávegyem magam a frissítésre.
    TÖKÉLETES. Csak Kies-re rádugtam és factori reset meg minden nélkül szuper. Gyorsabb lett, sokkal színesebb és modernebb mint a 2.1
    A youtube-bal volt egyedül problémám de a marketről frissítettem és most már az is fut.
    Utánajártam, h mit tudok tenni esetleg, ha mégsem sikerülne a frissítés és rengeteg fórum meg operációs rendszer van amit fel lehet rá rakni (akár az eredeti telenorosat is)

  36. Mika en semmi ilyet nem tapasztaltam es kiessel frissitettem.Azt alairom hogy lassabb de nekem minden megy rendesen.

    Bazsi tehetnel fel linket elolvasgatna mas is szerintem

    Köszi :)

  37. Valaki aki T-mobilos + előfizetős annak sikerűlt már frissíteni a 2.2-re??? Mert énis az vagyok és a Kies bassza felajánlani még mindig az új Froyot…. :S Meddig kell még várni?!

  38. sziasztok.azt szeretném kérdezni,hogy én hiába tettem fel a kiest pc-re és próbáltam telepíteni a galaxy s-re az új 2.2-t azt írja,hogy a telefonomon a legfrissebb verzió van … de 2.1 van rajta… ez miért van?

  39. hali, nekem is ugyan ez a problémám tmobilios a teló és meg se nyikkan csak annyit ír hogy a legfrissebb van rajta de az 2.1-update.1 de ez gyárilag így jött hozzám

  40. Üdv! Nekem elvileg UK-ből importált Galaxym van és szintén nem tudok frissíteni 2.2-re Kies-el. Ez már tényleg nevetséges, hiszen a Froyo még tavaly május végén jött ki.

  41. Magyarorszagon csak a telenorosok tudnak frissiteni 2.2re
    Én telenornal alapbol 2.2vel kaptam meg galaxy s t

  42. Ezt a Telenoros frissítési lehetőséget megerősítem. Nem tudom miért, de mindenki más csak a szakszervizekben tud frissíteni. A Samsung Hungary nem tette még ki a KIES-re a frissítési lehetőséget , állítólag még mindig dolgoznak valamin a programon belül. Ezt a legutóbbi kérdésemre válaszolták.
    Viszont ha ez igaz, akkor a szervizekben miért lehet frissíteni, a Telenor telók miért 2.2 -vel futnak ?
    Össze-vissza beszélnek. Jó magyar szokás szerint megy a nép hülyítése.

  43. No, végre megemberelte magát a Samsung. Itt a frissítés 2.2-re.
    T-Mobilos gépeket vinni kell a szervizbe, a többi frissíthető online by KIES.
    Érdemes elolvasni a Facebook-os hozzászólásokat is. ;)

  44. nekem a kies még mindig azt mondja hogy ez a legfrissebb verzió ami rajta van 2.1 T-mobilos :@ kezd már kicsit idegesíteni hogy másol már féléve van

  45. @Bazsi A linkelt oldal alapján ma feltettem a 2.2.1 XXJPU-t.
    Nálam pikk-pakk lett a teló, a WiFi, GPS csatlakozási sebesség nagyságrendet gyorsult, de a 2.2-höz képest azonnal reagál a teló bármilyen kérésre. Hát így is lehet kedves Samsung!? :)

  46. Örülök, hogy segíthettem
    A jelenlegi legjobb Samsung Galaxy S rom a XXJPY, ma frissítettem különbség nagyban érezhető a 2.2 után. A 2.1-ről nem is beszélve.
    Emellett egyszerű, gyors és biztonságos, ha követed a leírtakat.
    Ajánlom mindenkinek.

  47. @Bazsi XXJPY is megvan :)
    Quadrant kevesebbet mért, mint XXJPU esetén, de nem sokkal (de nem releváns mint olvastam valahol). Szóval eddig korrekt.

    Azt nem tudja valaki, hogy hol lehet beállítani, hogy képernyő védő esetén (teljes feketeség) lássam ha kerestek, ne kelljen megpiszkálni a telefont? Biztos triviális, de nem lelem.

  48. Már ott elakad a dolog, hogy a 3 gombos recovery/download sem müxik.
    KIES sem kínálja fel. Szerviz lesz ebből a végén. Pedig összeolvastam egy rakat okosságot, de biztos én vagyok nagyon béna. :))

  49. Sokáig tartottad lenyomva a gombokat? Nekem két(!) napom ment rá, mire véletlenül jöttem rá, hogy nem addig kell nyomni, amíg a látszólag kikapcsolt a telefon, hanem tovább. Gyakorlatilag amíg valami nem történik. A leírásokban annyi van hogy nyomd meg egyszerre a három gombot, de az nem hogy milyen hosszan. A CTRL+ALT+DEL-t sem kell 10-15mp-ig nyomni. :)

  50. Sziasztok, vegre frissitettem. Kicsit tobbre szamitottam, de lehet, hogy csak halatlan vagyok. Azota neha lefagy, neha csak lelassul, de osszesegeben OK. Gyorsulast egyaltan nem tapasztaltam.
    A skype is mukodik vegre, de nincs video. Valamit rosszul csinalok, vagy ezt nem is tudja?

  51. Hivatalos (XWJVB) Gingerbread (2.3.3) Samsung Galaxy S-re (UPDATED)

    Sajnos még nem hozzánk. Tudom a cím miatt most sokan azt gondoltátok, hogy ejha, már veszem is elő a KIES-t. Nos, ezzel még várnia kell azoknak, akik nem annyira értenek az SGS-hez. Számukra viszont jó hír, hogy a skandináv (NEE, XEE) régióban elkezdte a Gingerbread frissítését a Samsung Galaxy S-re. Ez pedig azt jelenti, hogy heteken belül a magyar verzió is elérhető lesz.
    Mindenképpen jó dolognak tartom, hogy a Samsung Galaxy S a második készülék, amire kiadták hivatalosan a Gingerbreadet …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here