… no csak a számítógépem elől, mióta megvan az Xbox 360 :) A fiam rákapott a Lego Star Wars ízére, úgyhogy mostanában amikor csak lehet, kitúr a gépem elől. :D

No persze én kitartóan játszom a zord atyát és alkudozok a kölyökkel, hogy mikor lehet és mikor nem játszani, de azért be kell valljam, hogy van egy dumája amikor egyezkedni kell…

Bent már meséltem a kollegákkal, hogy egyik este … ja nem is itt kéne kezdenem, hanem ott, hogy a feleségem soha, semmilyen játékot nem volt hajlandó kipróbálni a számítógépen, mondván hogy ez nem ő műfaja, nem érdekli, amúgy is bonyolult meg szédül még a látványtól is mikor én játszok stb…

Na szóval egyik este úgy 8 körül, legalább 2 órai játék után, feleségem szól, hogy

– Peti, menni kéne feküdni, fejezd be mert fürödni kell.
– Mindjárt anya, csak még összeszedem a kincseket.. –

Eltelik 10 perc, a feleségem megint szól, hogy

– Peti, az előbb szóltam hogy gyere fürödni! (asszony még nem ideges, de már valami kezdődik …)
– Miiiindjárt anya, most jutottam át egy másik fázisba! (Peti így hívja a pályákat)
– Peti, komolyan mondtam! (naív feleségem még hisz a csodákba és hogy a gyerek ettől meghatódik :D)
– Anya, tudsz segíteni, itt nem tudom hogy kell továbbmenni!?

No a vége az lett, hogy Móni odament a géphez hogy most aztán viszi a gyereket fürdeni, de elkezdte a nézni a játékot, hogy mégis hol akadhatott el a fia.
Kb. 5 percen belül már nála volt az controller (én eközben mellettük olvastam épp egy könyvet) és hangosan találgatták, vajon mi lehet a megoldás.
Én nem kicsit mosolyogtam már akkor, egyrészt mert tudtam a megoldást, másrészt mert a feleségem szemében is megjelent az a bizonyos csillogás, amit a kölyök szemében is észrevettem már a játék ideje alatt. :)

No tovább nem húzom a sztorit, a vége az lett, hogy fél 11-kor én “rugdostam” ki őket a gépem elől hogy húzzanak már fürödni mert kell nekem is a net és a feleségem nem győzött hülledezni, hogy így elment 2.5 óra.

Azóta már volt, hogy csak neki kellett bekapcsolnom a gépet pedig a gyerek nem is volt otthon úgyhogy érzem, gyorsan eljön az ideje amikor vennem kell egy LCD TV-t amire rá tudom kapcsolni nekik a játékot én meg visszakapom a monitoromat. :)

Peti és az Xbox 360
Peti és az Xbox 360

12 COMMENTS

  1. Bizony, a világ minden ideje nem lenne elég! Nálam elég gyakran előfordul, hogy amikor találok valami érdekes olvasnivalót (újságcikk, fórum, blogbejegyzés) csak olvasok meg olvasok – ilyen tekintetben az internet nem hálás, mert minden cikkben van minimum egy link, ami valami korábbi cikkre vagy fórumra mutat, és ugye azt is el kell olvasni. Ilyenformán szinte soha nem lehet a végére érni semminek. És már csak azt veszem észre, hogy megint megvirradt. Bizonyára ilyen lehet a játékba belefeledkezni is.

  2. Simán, régebben volt, hogy este kezdtem játszani (quake) és reggel toltam, mikor már felkelt a nap :D

  3. Szia!
    A párom főleg a Heroes 4-5-el szokott játszani, vagy neten mindenféle stratégiai flash cuccokkal…
    7 közben keveset játszom, inkább a hétvége a Halo CE, vagy GunZ hentelések ideje, de néha hétközben is gép előtt ragadok… Egyik ilyen esetben jött a párom az emeletről, hogy hány óra van, még mindíg játszol? Mire én: a fene tudja hány óra, nézd meg… (nehogymá’ meghaljak mert az órára pillantok). Erre Ő nevetve odajött: nem azt mondtam hány óra, hanem hogy HÁROM ÓRA van, 6-kor pedig kelsz…
    uhh… na az nem esett jól.
    Mostanában elővettem a Dark Messiah of might and magic-et, kisfiam nagyon élvezi, hogy előttem állva a széken egerészhet, mutogatja a monitoron a néniket…
    Halo CE közben már nem veszem oda, mert mióta együtt játszunk nem hívnak meg tryoutokra, és a killeim is szánalmasak… :) Őt a nézelődés érdekli inkább, ehh, a gyerekek mind pacifisták…

  4. xbox nem egy családbarát megoldás… A technikán kívül kell egy megértő feleség és türelem, hogy ne vegyük ki a gyerek kezéből.

  5. Miért, szerinted az MS úgy gondolta, hogy Xbox/család legyen az arány?:D Ugyan..kisgyereknek,nagypapának,kutyusnak,cicának kötelező darab fejenként egy :)
    Ergo,Harder, ne csodálkozz,ha lassan a blöki is benyújtja az igényt, miszerint játszani akar vele :D (anno az én egyik macskám a PS2 stickjére volt rákattanva, mindig pofozni akarta :D )

  6. Scofield…szerinted érdekli őt az a nyamvadt egér?:D egy roti mellett nőtt fől, most “befogadott” minket egy vadnyuszi (itt él a kertben :D ), és magasról tojik rá…:) ez ilyen “kocka”macsek..:D anno a gamepad kellett neki, ma meg pl project.torque (online autoszim) közben idegből ráugrott egy lightos balos kanyarnál a fékre..nem tudom miért :D de én nem örültem neki annyira…:)

  7. Aranyos a gyerek és a sztori sem semmi :D Letöltöm má’ én is azt a Lego Star Wars izét :D

  8. Harder,picit lehet OFF,bár kapcsolódik az xbox-hoz :D Kicsit elfilóztam rajta,hogy télen/tavasszal beruházunk egyet bátyámmal felesben…valamelyik leírásban láttam,hogy elvi síkon vagyon rajta 3DB USB port..ez szerinted mennyire kompatibilis a PC-s dolgokkal?:) Pl. egy Logitech MOMO kormánnyal?:D Csak mert nem szívesen vennék csillagászati áron egy Xbox kormányt, ha van a házban 2 Logitech MOMO is :)

  9. Balou,
    sajnos tapasztalatom nincs a kérdést illetően, de kicsit utánaolvastam a neten és a fórumok 99%-án azt írták erre, hogy nem megy együtt a kettő. :(
    Mérget nem innék rá persze amig ki nem próbáltam.

  10. Köszi az infot :) Közben rákérdeztem én is egy fórumon,még várom a választ:) Nem ellenkeznék,ha felismerné a drága…:)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here