Úgy döntöttem, hogy meg kellene vennem életem első nyomtatóját (nem röhögni! :D) és ehhez kérnék segítséget, mert tökláma vagyok a témában. Eddig a munkahelyen mindig meg tudtam oldani, ha időnként 1-1 oldalt ki kellett nyomtatnom vagy le kellett másolnom, illetve TLoF-nak hála volt itthon scannerem (közel 2 évig kölcsönben amiért nagy köszönet neki!), de most lecsúsztam egy jó domainről félig-meddig a lustaságomnak, félig-meddig pedig e hardver hiányosságaimnak köszönhetően és ez felettébb bosszantott.
Szóval most ott tartok, hogy változtatok e dolgon.

Addig eljutottam, hogy mélyről valahonnan felbukkant egy régi emlék, amikor is egyik barátom azt ajánlotta, ha veszek nyomtatót, olyat vegyek amiben több patron van, mert így ha kifogy egyik szín, nem kell az egészet eldobnom. De ez jó régen volt, azóta változtak (változhattak) a dolgok és most fogalmam sincs, miért érdemes pénzt kiadni, melyek a megbízható nyomtatók, mennyibe kerül a töltés, van-e ennek valami hátránya, mennyibe kerül egy lézernyomtató fenntartása (pl. láttam lézernyomtatót 16e körül pedig nekem az emlékeimben még úgy élt e típus, hogy kb 40-50e-től indul) stb…

Múltkor láttam a tesco-ban, hogy van kb 15-17e körül már színes nyomtató scannerrel ötvözve, lehet hogy egy ilyen is megfelelne, de szintén 0 tapasztalatom van vele.

Persze utána is fogok olvasni a neten, keresek cikkeket, árlistákat meg ami elérhető, de jó lenne ha tudnátok valami tanácsot adni ezzel párhuzamosan, hogy mire érdemes figyelni, esetleg mit javasoltok megvásárlásra.

Amiket leginkább figyelembe vennék nyomtató, scanner vagy nyomtató+scanner vásárlásánál:

  • ne legyen drága, mert nem napi szinten használom
  • mivel főleg hivatalos dokumentumokra arhiválására, nyomtatására kellene
  • nem ezzel fogom a családi fényképalbumot bővíteni, nem szükséges jó minőségben fotókat nyomtatnom vele
  • nem szeretnék gyakran új patront venni, pontosabban nem szeretném ha a nyomtató fenntartása többe kerülne pár hónap után, mint az egész nyomtató megvétele
  • ha kell, elmegyek patront töltetni, úgyhogy ez nem akadály
  • a nyomtató esetében 90%-ban elég a FF print is, színesre ritkán van szükség
  • a scanner inkább legyen gyors, mint nagy felbontású

Így elsőre ezek jutottak eszembe, ha lesz több infóm még lehet, hogy a lista bővülni fog. Thx előre is mindenféle jótanácsot vagy ötletet. :)

33 COMMENTS

  1. Hát, nyomtató ügyben egy olcsó (~20.000 Ft) lézerest vegyél szerintem.
    Lézerest azért, mert nem szárad bele a festék (ez fontos szempont szerintem, ha valaki ritkán használja a printert). Na meg ezekkel jóval kevesebb a fajlagos nyomtatási költség, mint a tintasugarasoknál.
    Én bő egy éve használok egy Canon LBP2900-ast (24.000 Ft volt anno) és szépen ketyeg, még mindíg a kezdő festékadaggal.

    Vagy van még egy megoldás, viszed a régi egyszer használt Lexmark tintasugarasomat ingyé, mert csak a helyet foglalja a sufniban :)

  2. Én csak azt tudom mondani, milyet ne: Lexmark:) Nekem egy kombinált készülékem van/volt, alig nyomtattam valamit nagyritkán, köbö fél év és 50 oldallal később ki is pusztult. A lapbeszedőjével kezdődött, aztán a lapkiadónál végződött a tönkremenetele.. És igen, mindenképpen tintasugarasat, pofátlanul drága a régebbi megoldás. Canonról én is úgy tudom, hogy jó, az irodában egy böszmébb és egy picúrabb példány is van belőle, gyönyörűen dolgoznak, nem keveset, gond nélkül. Szerintem itt is, mint más téren is, érdemesebb egy kicsit drágábbat venni, ha nem akarja az ember, hogy fél év után lerohadjon a kicsike..

  3. Köszi az eddigi tippeket, utánanézek a Canon LBP2900 nyomtatónak is illetve tartózkodni fogok a lexmark-tól. :)

  4. Nekem most egy Hp-m van, de nagyon melléfogtam vele anno. Ha a lap nem megfelelő súlyú akkor 5-t is behúz belőlle egyszerre, a hibajelentést nem tudom eltüntetni hogy kifogyott a patron, pedig még van is benne. Egyébként meg tényleg nagyon hamar kifogyik. Nem árt megkérdezni, vagy annak utánna olvasni, hogy mennyire tölthető a patron.
    Mert az én HP-m gyári patronjába csak 5ml festék van, holott simán belemegy 11ml is.
    A Lexmarkról nekem nagyon szép emlékeim vannak. Mindegy volt neki, hogy milyen papírt raktam bele. És a legszebb: a patron utántöltését megoldottam egyszerü tustintával, ami még gyerekkoromból maradt meg, a régi vizipók-csodapókos pecsételőmhöz. Na ezt a hpvel nem lehet megcsinálni, mert tönkreteszi a patront. De barátomhoz még mái napig azzal a kis tuskészlettel megyek patront tölteni. :)

  5. Ja, és egy ilyen tustinta 80ft a boltban, és 3*megtöltöm vele(durván egy fél én )

  6. hmm.
    csatlakoznék az előttem szólókhoz: lexmarkot ne. soha.
    nekünk egy canon pixma ip4200 van itthon. igaz, a fent írt paraméterek nem egészen felel meg – én nyomtatok vele preview-t, meg cd-t (ügyfélnek, mégis jobb, mint képernyőn magyarázni, cd-re meg filctollal írni), de mégis főleg feketét, és hát öt patronos, korrektül nyomtat kétoldalast, kicsi, egyszerű, és borzasztóan tetszett, hogy a patronoknak átlátszó a tokja. :)
    tintával jól bírja, és nekem a sebessége is teljesen megfelelt.
    kábé huszonhétezer jó magyar forintot kóstál.
    (most nézem, mennyire nem új darab, ahh.)

  7. Csatlakozom azokhoz akik már leírták, hogy a Lexmark egy szar. Egy Lexmarknál ment el a kedvem a nyomtató használattól, újakat már nem is ismerem sajnos.

  8. nyomtatónak: OKI vagy Konica Minolta
    scannernek: Canon

    Ha érdekelnek pontos árak, tudod hogy érj el, édesapámtól kérhetsz árajánlatot…

  9. Én Epson Stylus DX4000 -et használok. Előnye, hogy külön vannak a patronok (fekete, cián, sárga, bíborvörös); fénymásolásnál nem kell bekapcsolni a gépet, elég megnyomni a nyomtatón a két gomb közül az egyiket (attól függően, hogy fekete-fehéren akarsz-e másolni, vagy színesen). Hátránya, hogy ha kifogy az egyik patron, akkor nem tudsz vele addig nyomtatni, ameddig nem cseréled ki a kifogyott patront (mellesleg ha nem jegyzeted meg minden nyomtatás után, hogy melyik patronban van kevesebb (azaz melyik fog hamarabb kifogyni), és kifgoy az egyik, akkor gondban leszel, mert nem lehet megézni szoftveresen, hogy melyik fogyott ki :S); hamar kifogynak a patronok (kb. 100 nyomtatást bírnak ki a patronok, de ez függ a beállításoktól is). Röviden ennyi :).

    További információk

  10. hátha segít a hozzászólásom.
    nekem egy Konica-Minolta PagePro 1200W ff lézernyomtatóm van. 20-30e egy hasonló kaliberű újonnal. 6000 oldalt lehet egy teljesen feltöltött tonerrel kinyomtatni vele. egy éve töltettem, és az került ca 11e hufba. gyári tonert láttam már 35e hufos áron árulni!! :O

    egy jó tanács a végére; érdemes chipmentes tonerrel rendelkező nyomtatót venni, ha még árulnak ilyet, ui a némelyiknek nagyon macerás az újratöltése, ami pedig az árát növeli egy ilyen beavatkozásnak.

  11. HP LaserJet 1018

    Én ezt használom, Igaz csak fekete/fehér, de jó minőségben dolgozik. Eddig kb 800 oldalt nyomtattam vele, és még tart az induló készlet. Ráadásul 1 troli megállóra töllünk van egy bolt ahol jó minőségü után gyártott / újra tölött szeteket lehet kapni, igy nem olyan vészes áron megoldható az után töltése is.

    Scennerből a Cannont használtam, ami nállad volt, ehhez nincs sok tapasztalatom.

  12. Ja igen. A tintasugaras nyomtató mindenképpen felejtős a számodra, mert azzal sajons 2-3 hetente illik nyomtatni, ha nem akarod, hogy beszáradjon. A lézer nyomtatók eleve por alapú festéket használnak, itt a beszáradás nem fenyeget.

    Ha mindenképpen ragaszkodsz a szines nyomtatókhoz akkor itt egy másik HP amivel van tapasztalat. HP LaserJet 2600n Ebbe 4 tonner kell (fekete, meg a 3 alapszin) Az induló szethez nem adtak szineket, csak feketét. Ha van türelme az embernek és jó minőségü / fotó papirt rak bele akkor kb 2 perc alatt képes egy A4-es lapra kinyomtatni 3 db szabvány fotót, válalható miőségben.

    A multifunkciós gépek egyetlen előnye, hogy kevesebb helyet foglalnak, cserébe elég drágák. Itt egy használhatónak tünő példány: Samsung SCX-4720FN még elfogadható az ára, de már tud majdnem mindent amit szeretnél (szines nyomtatást nem, cserébe tud faxolni. :) )

  13. Az nvoice által említett verziót javaslom, nekem egy kicsit még korábbi van, IP4000-es. Külön nagy fekete patronja van dokumentum nyomtatáshoz, plusz a négy szín, nagy előny, hogy darabonként cserélhetők. Szépen nyom, és gyors.
    Beszáradás elkerülésére érdemes időnként nyomtatni, de nekem volt, hogy két hónapig állt a gép, és nem volt vele gond.

    Vagy vegyél egy olcsó HP-t, pl: DeskJet 2460, vagy hasonló, ha fél évig megy, akkor is megérte. HP-nál előny, hogy a szórófej a patronon van, szal ha beszárad, patroncserével újraéleszthető a gép. A HP-t újratöltetni sem akkora gáz, nagyobb a szórt tintacsepp mérete, kevésbé érzékeny a szórófej, mint a Canon esetében.

  14. Csatlakozom az előttem szólókhoz: Lexmarkot soha, tintasugarasból olcsó HP esetleg Canon (bár neked a négy külön patron felesleges). Ha csak FF, akkor én a Canon vagy a Minolta olcsó lézerei közül választanék.

    Szkennerből én egy Canon 4200F-et használok már két éva, akkor olyan húszonegynéhány ezer volt. Szerintem értelmes kompromisszum, ennél jobb biztosan nem fog kelleni, talán még az egy lépcsővel alatta lévők (amiben nincs dia feltét) is elegendőek.

    Ha javasolhatom, akkor a multifunkciós készülékeket kerüld el, a HP-kat okvetlenül. Tapasztalatom szerint több bosszúság van velük, mint haszon, a HP-k szoftvere pedig ráadásul az az “úgy is jobban tudom, hogy mit akarsz” típusú borzalom, amivel a világból ki lehet zavarni.

  15. Köszi mindenkinek a segítséget, most már letisztult annyira a dolog, hogy vagy egy FF lézernyomtató lesz, vagy egy olyan tinta sugaras, amiben külön van a fekete patron és függetlenül a színesektől lehet utántöltetni.

    A lézer mellett szól mindenképp, hogy sokáig bírja beszáradás nélkül illetve sok lapot is lehet vele nyomtatni, a színes mellett meg, hogy színes. :) Visszagondolva az utóbbi mondjuk 2 évre, talán 2-3 alkalmat tudok összeszámolni, mikor színes nyomtatás kellett volna volna kimondottan, de persze ha adott a lehetőség, akkor ennél biztos gyakrabban használnám (nagyrészt valószínűleg feleslegesen, mert a FF is kielégítené az igényeimet).

    A Lexmark-t és a multifunkciós készüléket akkor kihagyom.

    Lézer nyomtató téren megnéztem a TLoF által ajánlott HP LaserJet 1018 lézernyomtató-t, szimpatikus darab és 22-25e Ft között már kapható elég sok helyen.

    zaik által ajánlott nyomtató kapcsán ezt találtam ígéretesnek: Konica Minolta PagePro 1400W lézer nyomtató
    Árban hasonló az előzőhöz (19-20e Ft), utánanézek majd, hogy a 2 utántöltése mennyibe kerül, mekkora a különbség köztük.

    A Canon pixma ip4200, amit nvoice ajánlott, tényleg kicsit drágább az előzőeknél, 28-29e Ft-ért láttam a neten, viszont előnye hozzájuk képest a színes nyomtatás, a CD nyomtatás. :) Szintén nagyon kellemes darab.

    Jól feladtátok a leckét, jobbnál-jobb cuccokat ajánlottatok. :)

  16. Hát, pár Konica Minolta gépet kipróbáltunk, édesanyámnak bent az iskolában 1380MF mindenttudó fénymásolója van, itthon régebben 1300W volt, most 2500W színes van, eladtunk egy 1350W-t valakinek… Megbízunk benne, és jó áron be is tudjuk szerezni (persze legálisan).

    Ha jól látom, nem döntöttél scanner téren. Tényleg csak a Canont tudom ajánlani. Nekünk sajnosegy réegbbi HP van, de sok jót hallottam a Canonokról, ráadásul a felsőbb kategóriákba tartozó gépezeteik is elég olcsóak.

    Ha már kiválasztottad a nyerteseket, szólj, és megnézem, mennyiért tudnám beszerezni, hátha neked is inkább onnan kéne…

    Egyébként Ti hol néztek utánna az áraknak, hol szoktátok venni az eszközeiteket?

  17. Szia steindani, köszi az ajánlatot, ha meglesz, hogy melyiket szeretném megvenni, megkereslek. :)

    Scanner téren még nem döntöttem, ott már valszeg egyszerűbb lesz a választás, volt ittton pár darab, ha nem is mostanában kellett választanom.

    A hardver vásárlás nálam mindig úgy megy, hogy egészen addig, amíg nem kell valami, nem foglalkozok sem az újdonságokkal, sem a hírekkel, sem az árakkal. Amikor kell, akkor rászánok pár órát vagy napot (az összegtől függ), hogy utánaolvassak a neten, megnézem a teszteket, fórumokat, blogokat és persze az árakat. Első körben depo.hu, arukereso.hu stb… utána pedig még rákeresek a neten is, hátha van olyan bolt/árlista, amely ezekben nem szerepel.

    Azt, hogy végül hol veszem meg, több tényező is befolyásolja, az utolsó az ár. :)

    1.) megbízható/régi a bolt; netalántán ismerős ajánlotta; jókat olvastam róla a neten vagy már vásároltam ott; jó a garis ügyintézése
    2.) helyileg hol van a bolt
    3.) mennyibe kerül (nagyságrendileg) amit meg akarok venni, tehát milyen értékű a cucc
    4.) a termék konkrét ára, amiért 1-1 boltban megkapom

    Általában igyekszem olyan boltban vásárolni, amit már régebb óta ismerek, jó a termékválaszték, jó a garis ügyintézés – ezek nekem kb összejöttek az edigital.hu esetében illetve a Users Damjanich utcai boltjánál.

    Kisebb/olcsóbb cuccoknál már nem gatyázok ennyit, azt mondhatni megveszem bárhol, pl. egy pár ezer forintos billentyűzetért már nem mászkálok fél órát sem, megveszem a legközelebbi boltban.

    Az ár annyiban érdekel, hogy hajlandó vagyok a lista eleji szempontokért többet is fizetni, persze normális keretek között. Egy pl. 4000 Ft-os cuccért kifizetek 5000-t is, ha csak 5 perc kitérőt kell tennem érte ás nem kell átmásznom az egész városon.
    Ahogy nő a termék értéke, úgy vagyok hajlandó egyre messzebb menni érte.

    Egy 200e Ft-os gép esetében mondjuk még kifizetek plusz 10-15e Ft-t, ha tudom, hogy jó a garis ügyintézés.

  18. 2 évig árultam nyomdákat, némi tapasztalat összegyűlt.
    Arra elég volt ez a 2 év, hogy megbizonyosodjam: az olcsó tintasugaras nyomtatók nem jók semmire. Ha keveset nyomtatsz vele, beszárad a fej, ha sokat, amiatt megy tönkre. Fejcsere ára rendszerint vetekszik a nyomtatóéval. Sajnos ez a drágább nyomtatóknál sem sokkal jobb.
    A lézernyomtatók esetében is oda kell figyelni, anno volt 1-2 PagePro lézer hengerhibával, amely cseréje sokkal drágább, mint a tonercsere. Személy szerint kerülném.
    HP lézerek (főleg a drágábbak) viszont iszonyat strapabírók. Nagyvállalati környezetben rendszerint nem is használtunk mást. A kevés kivétel kimondottan szopóálarc effektus volt. Persze meg kell említenem, hogy ezek nem otthoni felhasználásra készült nyomtatók voltak, viszont ha egy színes lézer 10év (több mint aktív használat) után is kifogástalanul nyomtat, enyhe bizalom gerjed bennem a gyártó iránt.

  19. Har_melin, nem ott lakok, de csak pár perc sétára van tőlem. :)

    anvee, köszi, akkor plusz egy pont a lézer HP mellé. :)

  20. Biztos az, ha lenyelem vagy a fejemre esik, egyébként nem tudom elképzelni, mit jelenthet az hogy “káros a lézernyomtató az egészségre”. :)

  21. A nyomtatóból kikerülő nagyon apró por részecskék könnyen bekerülhetnek a tüdőn keresztül a vér áramba. Ami később krónikus betegségeket okozhat, mert tartalmaz pl. rézt, nikkelt, ónt.

  22. Ez igaz. De van még körülöttünk millió dolog, ami ugyanezt teszi: autók, dohányzás … sorolhatnám. Nemhiszem, hogy a nyomda sokat nyomna a latba ezek mellett.

    A lézernyomdák koronakisülést használnak a papír statikus feltöltésére, ami biztosítja, hogy a festékpor megtapadjon a papíron. A kisülések (szikrák köznyelven) általános tulajdonsága, hogy ózont termelnek, ami szintén lehet káros.

    Mind2 egyszerű szellőztetéssel megoldható, de őszintén kétlem, hogy pl. Budapesten tisztább levegő jönne be az ablakon. Mint ami nyomtatás közben bent keletkezik…

  23. A lexmarkot tényleg felejtsd el.
    Nővéremre rásóztak egy használt lexmark optra típust.Mondjuk próbléma nem nagyon volt vele amíg ki nem fogyott belőle a por.Elvittem töltetni közölték a szerény 16,000 -es árat.(Gyári 25-30)
    Úgyhogy felbuzdulva a ócsóságán vettem a helyszínen neki egy Canon iP2500-at.Ez tintasugaras ,és hogyha esetleg mégis azt vennél akkor csak javasolni tudom.Szoftvere kiirja az egyes patronok színtjét,ha pedig kifolyik valamelyik egység a többivel helyettesíteni tudja.A patron nagyon olcsó azthiszem 600-800 ft.A hátránya persze az hogy tintás masin és beleszárad a patron.

    De lexmarkot ne!

  24. Hát nálunk tömérdek (6-7) HP megfordult már (lézer és tintasugaras is). Feles használat (kis/közepes, ám marketinges cég+család) És hát nem dobtam tőlük hátast, vagyis attól igen, hogy mennyit mentek tönkre. És ami a legjobb hogy hivatalosan nem javítják őket, cserélheted felújítottra, ami azért nem kellemes. A legjobb a “kis” Sharpunk, csak hát az nem otthonra való (kisebb fajta nagy lézerese fénymásoló/nyomtató)az bírja. Amúgy ha szervízelni kell, akkor kopi-tech. Nagyon nagyon correcktek, mind1 hogy honnan van a cuccos, megjavítják, ráadásul aránylag normális pénzért. Ha fénymásoló, nyomtató, szkenner, bármi hasonló romlik, akkor csak ők.

    Dani

  25. Nalam egy Brother MFC5440 van. Ez multifunkcios, azaz scanner, fax es tintasugaras nyomtato. A szineket 4 darab patronbol keveri, azaz van kulon fekete. Kulon tetszik, hogy van egy felso adagoloja, amivel pl. iratok konnyen be tudok huzni mind scanneleshez, mind fax-hoz.

    Ugyan fax-ot nem akartal, de amikor en vasaroltam, nalam alapkovetelmeny volt :)

    Az ara 30-35 korul volt egy fel eve.

  26. hp Laserjet M1005

    FF lézer + scanner a tetejére integrálva :)

    kb 35-40E körül van, nekem bejött, nincs vele gondom

  27. Nekem scannerben Canon Lide 90 van, ár/teljesítményben verhetetlen. Nyomtatóm Canon Pixma ip3000. Nem mai darab , de tudok szerezni hozzá olcsón gyári patronokat, így csak Canon. HP előnye, patron fejjel együtt van sok típusban, ha nemsikerül a töltés, nemjó a fej, új patront bele. Canonnal sajna nemigaz ez. Egy elfuserált utángyártott patron, tönkrevághatja fejet, ami majd egy nyomtató ára.

  28. Olyat vegyél, amihez megoldaható a chipresetting és hazai töltőhelyek is tudják resetelni, különben nem tudod majd újratölteni. Nekem egy rettenetes C62 epsonom van, csak Isten segítségével tudok néha napján 1000 alatt patront kapni, drágábbat meg nem veszek…. hát igen ezek nem eredeti epson patronok, még a nyomtató is szól szól , hogy tényleg akarom -e, de azért kifogástalanul nyomtat, viszont a resetelő progi nem kezeli korrekten. Az előttem szólókat követ hozzátenném: Epsont sem ! zabálja a festéket, szinte az összes az automatikus fejtisztitáskor folyik el.
    A scannerem egy Xerox oldalt nyitható olcsóság 9900 ft Auchan, de USB2-t tud, a kezdetekben elterjedt scannereknél sokkal gyorsabb.

  29. Szia!
    Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Itthon jelenleg egy hp deskjet 610c van…hát mára már a berendezés tárgyává vált a lelkem:) tintasugaras a kicsike és LPT1 portra csatlakozik ( párhuzamos port ) egyszóval kb 10 éves darab, de azóta is működik, csak tele lett a hócipőm az állandó patron töltögetéssel. Ketten lakunk de a fősulis haverok is itt nyomtatnak gyakran szal összevetve mindent hetente patron csere kb. Tintasugarasok főleg a hp-k igen durván pocsékolják a tintát. Szerintem csak lézer ha sokat nyomtatsz, mert a hp-m fekete patronjában 20ml festék van, az kb 500-550 oldalra elég ha ügyesek vagyunk. Ja és az sem egy utolsó szempont ha nem bírod a zajt, hogy általában a tintasugarasok viszik egy “kocsin” a patronokat a lap felett, na mármost ugye az idő vas fogának köszönhetően az a k**va csapágy kikopik, így kb 3-4 év után elérik a tu-154-es repülő hangját nyomtatás közben:) Hogy a tempójáról már ne is beszéljek 2perc/oldal FF-ben.
    Még egy apróság, bár ez gondolom nem új hogy a tintasugarasok vízbázisú tintával operálnak, így ha a papírra csak pár csepp nedvesség kerül azonnal elmosódik…:(
    Egy szó mint száz, ha sokat nyomtatsz, nem szereted cserélgetni a patronokat és nem akarsz megsüketülni nyomtatás közben akkor lézert veszel. Mellesleg tintasugaras….na ne már!de most komolyan!KŐKORSZAK! még jó hogy nem a mátrix nyomtatót preferálják itt neked:):):)
    Ja és lézerből a samsungot felejtsd el, haveromé rendszeresen egyszerre két lapot húz be és nagyon bonyolult kiszedni belőle.
    Még egy jó tanács ( inkább házi praktika ): Ha van a közeledben olyan hely ahol töltenek tonert, kérdezd meg hogy milyen típusokat tudnak tölteni ( csak mielőtt megvennél egy olyan gépet amihez csak Nyíregyházán lehet tonert kapni :) )és vegyél még egy tartalék tonert a nyomtatódhoz, mert ugye Murphy törvénye, mindig akkor fogy ki amikor sürgősen kell valami fontosat nyomtatnod ( karácsonykor, vasárnap reggel, késő este stb. )
    Hát kb ennyit tudok hozzáfűzni.
    Ha esetleg tud valaki mondani FF lézert 15-20e huf között ami megbízható és nem kell átkocsikáznom a városon hogy újratöltsék a tonerjét az szóljon. Ami fontos lenne hogy usb-s legyen, de ha van rajta LAN port az se gáz. OKI-ról valakinek van tapasztalata?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here