Arra lennék kíváncsi, hogy Te, aki épp olvassa ezeket a sorokat, mitől tartasz egy blogot jónak? Mik azok szempontok, ami alapján eldöntöd, hogy fogod-e rendszeresen olvasni, esetleg írni, ajánlod-e másoknak, kiteszed-e (ha van) a saját blogod oldalsávjába?

Mik azok a tulajdonságok, amiket nagyon fontosnak tartasz? Mik azok, melyek talán nem annyira fontosak de azért jó ha megvannak? Mi az amit ebből a blogból hiányolsz vagy amit itt nem szeretsz? (Most itt az alkalom hogy kiossz.. :) ) Miért?

Írok egy pár dolgot én is, aztán nagyon kíváncsian várom a Te véleményedet is.

  • Nem fontos, hogy minden nap legyen friss bejegyzés, nem szeretem az értelmetlen írásokat. Inkább legyen kevesebb, de azok kapcsán lehessen beszélgetni, adjon jó ötleteket, gondolkoztasson el.
  • Szeretem, ha a bejegyzésekre fel lehet iratkozni, mert 1-1 érdekes témáról az értesítést megkapom mail-ben és nem kell a napi több száz RSS közül kibogarásznom, hogy van-e valami fejlemény.
  • Az alap, hogy érdekeljen a téma ezt talán hülyeség is leírnom, annyira egyértelmű. :)
  • Nem feltétlenül fontos, de mindenképpen előnyös ha rajtam kívül más is kommentálja a bejegyzéseket és látom, hogy van aktivitás az adott helyen.
  • Szeretem, ha 1-1 kép színesiti, tagolja a szöveget.
  • Ebből következik, hogy szeretem ha az írások jól tagoltak, szakaszokra bonthatóak és könnyen át tudom tekinteni. Szinte kizáró ok nálam, ha egy blog szövege nehezen olvasható. Akkor is, ha egyébként érdekes lenne a téma.
  • Szeretem, ha úgy érzem érdekli a bloggert az én véleményem is, megpróbál a szövegben megszólítani, megkérdezi hogy mit gondolok stb.. Azokat a blogokat, ahol a tulaj csak magának írogat, általában átfutom aztán lapozok. Ez persze nem jelenti azt, hogy azok a blogok rosszak, egyszerűen csak nem késztetnek válaszadásra.

Így hirtelen ennyi, majd még a beszélgetés közben biztos lesz 1-2 ötletem amit most kifelejtettem ebből a rendezetlen és a logikát teljes mértékben mellőző listából. :)

47 COMMENTS

  1. Szia!

    Nálam nincs sok látogató, ezért ez a téma érdekel. Sajnos nem mindig érek rá, és nem tudok mindig jó témákban írni, s a beszélőkém sem olyan jó, mint a Tiéd.
    Mint mondottam, nincs sok látogatóm, így azt sem tudom, milyen témában írjak…
    Szerintetek mit tudok tennni?

    Dani

  2. Az első pont igaz is, de nem árt, ha rendszeresen frissül.
    A többivel egyetértek, és fontos, ha jó a közönség, aki olvassa, kommenteli az írásokat, persze ezt nem könnyű befolyásolni. Nálad szerencsére igazán jó a társaság :-)

  3. Szeretem a könnyedén érthető szöveget, ez nem az: Nem fontos, hogy legyen minden friss bejegyzés…, gondolom arra gondoltál, hogy: Nem fontos, hogy minden nap legyen friss … :) Viccet félretéve, ez egy jó téma. Most túl fáradt vagyok egy komolyabb elgondolkodáshoz, de ebből azt hiszem lesz egy trackback :) Fő témák:
    1. jól szerkesztett
    2. letisztult grafika
    3. ízléses írásmód
    4. új, találó téma
    5. miegymás :)

  4. Szerintem ha valakinek tetszik egy blog témája, akkor ottmarad, ha nem, akkor megy a többmillió másikhoz…
    Azért jó, ha van friss tartalom, legalábbis a statisztikák ezt mutatják.
    Tupacko listájával egyetértek :)

  5. Nah, én most csinálok éppen egy oldalt és kíváncsi vagyok milyen szempontok érdekelnek másokat.
    Az említettekkel mind egyetértek, de a szép megjelenést és a komment lehetőségét mindenképp kiemelném.
    Az RSS szerintetek mennyire szükséges?

  6. RSS is a must! Bocs, hogy angolúl írtam, de talán ez a legtalálóbb. Tényleg, mi az RSS magyar megfelelője? :) (a rövidítésre gondolok).

  7. Tupacko,
    köszi javítottam, tényleg elírtam. :)

    Egy blognál nekem alap, hogy legyen kommentelési lehetőség, ami viszont erről eszembe jutott: hacsak nem indokolt, ne legyen a hozzászólás regisztrációhoz kötve!

    RSS szerintem szükséges, másképp nem is követnék már blogot, egyszeűen nem lenne idő arra, hogy egyes blogokat napi szinten nézegessek.

    A grafika viszont számomra nem fontos, csak legyen könnyen olvasható. Nem szeretem pl. a rikító színeket.

  8. A téma legyen olyan, amihez mindenki hozzá tud szólni, amivel kapcsolatban mindenkinek van véleménye. Talán érdemes csak érveket, ellenérveket felsorolni, nem definitív konklúziót felvonultatni. Így nem zárjuk ki, sőt késztetjük a látogatót, hogy odategye magát, hozzászóljon.

    A rendszeres bejegyzések azért jók, mert a visszatérő látogatók számítanak az új tartalomra. Ha harmadik, negyedik látogatásnál sem változik semmi, nem biztos, hogy ötödször visszatérnek az oldalra. Az rss segít ezen, de nem hiszem, hogy a látogatók akár 10%-a használ rss-t.

    A közösségi része a blognak legalább olyan fontos, mint a bejegyzések. Nem tartom kizártnak, hogy sokan pont a kommentek miatt térnek vissza, pont a Te blogod, H, a példa erre. Talán erre a részére kéne a blogoknak kicsit rágyúrni, előnyben részesíteni, jutalmazni a gyakori kommentereket. Esetleg arcot, megjelenést adni nekik? Persze nem kell egy blogból iwiwet csinálni, de oka van, hogy a közösségi oldalak a legnépszerűbbek. Ha sokan kommentelnek az oldalra, az ellensúlyozhatja a rendszertelen posztolást is.

    Persze a kérdés, hogy a látogatottság miatt blogol-e az ember. Ha nem, akkor csak az fontos, hogy Te milyen blogot szeretnél vezetni.

  9. Igen hasonlo az eddigiekhez. Valami ilyesmi:

    – Tartalmilag ne verjen le egy minimális lecet, meg akkor sem ha erdekes temakrol van szo. Azaz legyen igenyesen megfogalmazva, tisztessegesen tagolva a mondando

    – Legyen valtozatos a tema felhozatal. Jo ha vannak olyan bejegyzesek is, amik kifejezetten az olvasok velemenyere hajtanak

    – Lehessen kommentelni – lehetoleg reg nelkul, de ez utobbi kitetel nem kizaro ok. Megha nem is kommentelek olyan gyakran, mar csak amiatt visszanezek, hogy mit irogattak masok. Igy ritkabb frissules mellett is aktiv az oldal. Na persze ehhez kell megfelelo latogatobazis

    – A megjelenes igazabol a szoveg tekinteteben lenyeges szamomra. Megfelelo olvashatosaga legyen a tartalomnak, ne kelljen mar razoomolni, css override bongeszobol, mert amugy kifolyik az ember szeme mig elolvas egy bejegyzest

  10. 1. érdekeljen a tartalom
    2. jól nézzen ki
    röviden ennyi
    kommentezni meg csak akkor, ha a blog adminja, meg a közösség, nagyrészt értelmes emberekből áll és a honlapom url-jét beírhatjuk a rendszerbe :)

  11. anvee,
    a képes/arcos ötlet jó, a következő fejlesztésbe igyekszem valami ilyesmit beletenni. :) Én is szeretem, ha a névhez 1-1 képet/arcot köthetek, ezt a fórumozásnál már nagyon megszoktam, kényelmesnek tartom.

    Tcat,
    a Te egyik sorodról ugrott be a következő kérdésem: mennyire kell szerintetek, hogy a blog egy adott témára fókuszáljon?

    Sok helyen olvastam, hogy az a jó ha egy blog/lap ugye igyekszik 1 bizonyos témában kiemelkedő tartalmat felvonultatni, de ugyanakkor azt is sokan mondják, hogy a változatosabb témák szórakoztatóbbak, jóval nagyobb közönséget lehet vele megszólítani.

    Én inkább az előbbiben hiszek, főleg lap esetében, a blogok kapcsán talán könnyebben elnézhető, ha hozzám hasonlóan a blogger hol erről, hol meg arról ír. Nálam is minden van, csak következetesség-e témában nincs. :)

  12. Szerintem legfontosabb a bejegyzések hasznossága (szinte csak szakmait olvasok).

    A túl gyakori bejegyzésekkel az a gondom, hogy összegyűlik egy csomó olvasatlan, míg végül rájövök, hogy arra a blogra már nem jut időm.
    Ekkor még 1x megnézem, hogy miért is iratkoztam fel rá és ilyenkor szoktak lekerülni az RSS-emről.

    Blogroll-ba akkor teszek valakit, ha úgy látom, hogy az olvasóim számára hasznos lehet.

    Egyébként az e-mail értesítővel éppen szívok, mert a feliratkozóim nagy része az angol oldal (feedburner) miatt nem erősíti meg 2x! a szándékát. Erre tudtok valami megoldást?
    Jelenleg ez számomra kb 50% látható veszteséget jelent.

  13. Nem tudom, ha sokan használják az e-mailes értesítést blog esetében. Így is napi száz leveleket kap egy átlagember, ha még a blogok is kezdik küldözgetni mi történik :)
    Blogroll, elfelejtettem erről írni: a blogrollba két kategóriába való linkek kerülnek: 1. nagyon közlei barát weboldla (ha megfelelő minőségű), aki szintén kitette a linked, vagy a szorosan a témába tartozó, elismert oldalak.
    Egy témához ragaszkodni jó, viszont nem árt, ha néha más irányba is tágít egy-egy post az oldal perspektíváján. Több okból is hasznos: 1. új látogatók, akiket esetleg a többi bejegyzés is érdekel, 2. színesebb blog, 3. több hozzászólási téma

  14. Nálam a feedBurner statja szerint a feliratkozottaimnak több, mint fele e-mail értesítőre iratkozott és csak a kisebbik része RSS-re.

    Nemcsak geek-eknek írok, talán ezért ilyen az arány.

  15. Meg kell kulonboztetni a blogokat.
    Ahogy elneztem Hardert az o blogja inkabb szakmai elmenyeken, alapul s egy egy gondolatmenetet jol kifejt.
    Nagyon szemelyes, bejegyzesek ritkan.

    Nalam mas a szitu. Van egy erzesem, elmenyem akkor kiirom. Mindegy milyen formaban. Nem szeretem, s nincs is belove a kepfeltoltes, igy ritkan van kep. Persze probaltam strukturalni, s mostanaban mar megvan a rendszer, hogy milyen elmenyeket, milyen rendszerben rakok ki.

    En elolvasok olyan blogot is ami szamkai s olyat is ami nem az. A barataim blogjat napi szinten latogatom, s ha van valami amihez hozza akarok szolni meg is teszem. Ezen felul a blogrollok alapjan elindulok az ismeretlenek fele. S ha valami megfog akkor berakom rss-be.

  16. Tupacko,
    abból kiindulva, hogy mailcíme kb mindenkinek van aki netezik ugyanakkor RSS-t alig ismerik, szerintem egyeltalán nem felesleges a feliratkozást beüzemelni. Még a napi sok-sok órát gép előtt ismerősök között is van, aki még ha tudja is mi fán terem az RSS, nem használja. A többség pedig nem hardcore user.

    Noir,
    én pl. olyan blogot, ahol a tulajt nem ismerem (legalább a neten keresztül) és tényleg személyes élmények vannak csak benne, nem olvasok.

  17. Harder a blogod érdekes a téma tekintetében, egy szakmailag elismert és ismert ember nagyobbrészt személyes jellegű blogjának látom, a szakmaibb témák is személyes megközelítést kapnak.
    Ez kicsit azt a feelinget hozza ki mennem, mikor munka után bedobunk egy sört; beszélünk melóról, de előjönnek mindenféle más témák is.
    Kötetlen, és ez így jó.
    Anvee-vel egyetértek ismét, szerintem kell a rendszeresség, legyen mindig tartalék témád, szerintem. Amikor két hétig nincs friss cikk, az elég lehangoló, különösen az indulásodhoz képest.
    Érdekes, hogy pl. Tupacko blogját is rendszeresen olvasom, de ott a kerek, szakmai cikkekhez kevésbé érzem, hogy szólnom kellene, szóval ezúton üzenem, rendszeres olvasód vagyok.
    Szóval Harder, olyan a blogod, mint egy jó söröző a haverokkal.

  18. Én is úgy vagyok vele mint HSLaszlo. Én se írnék ide, ha ez csak tisztán szakmai blog lenne.

  19. BCS: Lehet, hogy ezért van kevés komment a blogomon?

    Ez is egy jó kérdés szerintem, hogy miért kommentálnak, vagy miért nem. Egy nézőpont már van.

  20. Részletesebben kifejtve:
    Tupacko (szerintem)száraz szakmai blogján. Ami egyébként teljesen rendben van. :)
    Ott pl. nálam csak az történt, hogy egyszer ránéztem, pár másodperc alatt végig lapoztam.
    Megállapítottam, hogy átlagos szakmai cikkek, nincs közte olyan amit ne tudnék(igen, ez nagy képűen hangzik, elnézést) és azóta vissza se néztem.
    Pedig a blogjával semmi gond nincs. Csak hát túl száraz és a cikkek is átlagosak. Ott gondolom nem én vagyok a célközönség.
    Bocs Tupi, hogy a te blogoddal példálóztam, csak gondoltam én is maradok nálad, ha már előttem HSLaszló is a te blogodat említette.

    Szóval szakmai infót a google segítségével is találhatok. De, hogy a magamfajták mit gondolnak, hogyan élnek a világban, azt már nem igazán. ilyenkor jönnek jól az ilyen blogok. Meg a személyesebb hangvételű blogokból, emberileg is sokat tanulhatok, ami szintén nagyon fontos.

  21. Köszönöm mindekinek, aki látogatja a blogomat/oldalamat! A sörözös beszélgetéses Harder bloghoz én is csatlakoznék. Az az igazság, hogy álltalában feldob, ha egyet benézek és “ismerősöket” látok.

  22. Nem tudom mi van az emberekkel, de nem azert írom a nickem Tupackonak, hogy azt Tupacnak, Tupackoonak, vagy Tupinak írják … már elnézést. Igen, valóban BCS, az én blogom témája másmilyen, mint a Harderé, azért nem is bolg jellegű, hanem inkább oldal. Bár van egy két bejegyzés a ‘Blogolok’ témában is :)
    Viszont gondoljunk arra, hogy Harder az ő blogjáról kért véleményt, azt kellene véleményezni :) Ahogy ígértem, nálam is lesz ehez hasonló téma, mint afféle trackback. Majd ott az én blogom lesz a téma :)

  23. HSLaszlo,
    nagyon örülök annak amit írtál, köszi. :) Valami ilyesmi szándékkal indítottam el a blogot, szerettem volna kicsit kötetlenebb stílusban is írni arról ami érdekel, ami foglalkoztat.

    A rendszerességben igazatok van, átgondoltam én a dolgot és tényleg kell, hogy legyen 1-2 olyan téma, előre féligmeddig megírt bejegyzés, amit adott esetben ki lehet tenni de én ezt eddig azért nem csináltam, hogy megmaradjon a blogolás szórakozásnak. Akkor írtam, ha volt miről, ha volt időm.

    Valahogy nagyon vékonynak érzem azt a határvonalat, hogy meddig szórakozás és mikortól “munka” már a blogolás, hol kezdődik az amikor azt érzed, hogy “kell írnom mert máskülönben …” valami gond lesz (pl. elmennek az olvasóid).

    A rendszeresség, az előre bekészített írások számomra egy lépést jelentenek e határvonal felé, talán ezért is ódzkodok ettől.

  24. Alapvetően, elkülöníteném a válasz adást, a személyes és a nem személyes blogokra.

    Egy személyes blogtól igenis elvárom, hogy rendszeresen legyen frissítve, ami ugye annyit tesz számomra, hogy ha nem is naponta, de mondjuk hetente párszor.

    Ilyen esetben nem várok el magas grafikát, mivel nagyrészt rss readerből élvezem a tartalmat, ezért a képek, a csicsa, és a tagolás sem annyira érdekel.
    Bár ritkán olvasok el 3 oldalnyi sor törés nélküli szöveget, ez is tény.

    Nyilván nem mindent olvasok végig, ez a témától függ.
    Mert pl. a melegek magánélete nem feltétlenül érdekes számomra.

    A személyes blogoknál, nyilván érdekel, hogy mi történt az akutális személlyel, akár közelről ismerem, akár távolról, akár semennyire. ( Sok olyan ember blogját olvasom aki egyébként nincs kint a blogrollomban. )

    Az interakciók száma annyira nem érdekel, hozzá szoktam szólni olyan helyen is, ahol bár 2 éve megy a blog én vagyok a 4. hozzászóló :)

    A másik a nem személyes blogok.
    Ezeket jellemzően nem rssből olvasom, hanem brózerből. Itt fontos, mind a tartalom, mindpedig a torma (vagy forma :) ).

    Szeretem a minimal designokat alapvetően, és jobban szeretem a velős és lényegretőrő irásokat, mint a terjengősséget.

    Ha informatikai jellegű a blog, szeretem ha vannak példák, kód részletek, vagy valami hasonló.

    Technikai blogon ritkán szólok hozzá, mert vagy flame lesz belőle, vagy sértődés :D

  25. A személyes blog nem feltétlenül azt jelenti, hogy a blogger leírja az aktuális történéseket az életében. Hozzászólhat több embert érintő eseményekről, témákról személyes hangnemben, anélkül, hogy akár egy szót ejtene önmagáról. Itt pont a szubjektív vélemény az, ami személyessé teszi a blogot.

  26. Alapvetoen a velemeny nyilvanitas mindig szubjektiv. Viszont amikor az ember bele viszi a napi torteneseket is. Hiszen valami kivaltotta benne azt, hogy leirja a tortenetet.

    Nekem a szemelyes blog arrol szol, hogy tudom rola mi tortenik vele, hogyan alakul az elete. S persze kozben leirja az eppen aktualis felhaborodasat, oromet, stb.

    Harder blogjat ezert is erzem inkabb szakmainak. Mert ugyan a sajat elmenyeirol ir, s nem szaraz, nehezen emesztheto formaban. De akkor is szakmai dolgokrol. Neha belecsuszik egy kis csaladi, szemelyes dolog is de a dominancia az, hogy fokent szakmai dolgokat kap elo. Viszont nagyon jol csinalja, mert nem megallapit, hanem felvet. Otletel.
    Igy mindig kialakul valami beszelgetes a temaban.

    Ugy erzem a blog akkor jo amikor az iroja ugy erzi, leirtam amit akartam. Ha nincsenek hozzaszolok akkor nincsenek. Ha vannak akkor vannak. Nekem nagyon fura volt az egy evvel ezelotti postomat elolvasni. Jo erzes toltott el, hogy tudom mit irtam s miert, mint egy naplo. Nah mindegy ez is csak egy velemeny. :D

  27. ha szakma, akkor portál, ha blog, akkor legyen személyes – a kockablogoktól messzire futok, pláne mert kevéssé tudnak helyesen írni, és az elgépeléseim dacára, a helyesírási hibáktól sikítófrászt kapok. frissüljön annyit, hogy az ebédhez kitartson a blogrollom – a linkeket a sajátomon többnyire a sértődések elkerülése végett tartom, a felét nem olvasom, mert unalmas, vagy béna.

  28. nvoice,
    most megleptél. :) Pont Tőled nem vártam, hogy csak azért raksz ki valakit blogroll-ba mert nem akarsz sértődést. :) Hisz a blogodon mindig nagyon őszintén, keményen, (ön)kritikusan írsz és nem úgy tűnik belőle, mint akit zavar az, ha valakinek nem tetszik. :)

    Tupacko,
    Nincsmit. :)

  29. Szerintem egyszerűen attól jó egy blog, hogy jó írások találhatók rajta.

    Még jobb, ha azok a jó írások egy jó, alapvetően szimpatikus ember tollából születnek. Szerintem a blog akkor is személyes műfaj, ha csak szakmázik, mert a kötöttségek hiánya (de legalábbis kisebb száma) miatt egy blogon nagyon sokminden múlik a bloggeren. Az a döntése is a sajátja, hogy csak szakmáról fog írni! Az is, hogy semmi kommentárt nem fűz egy hírhez például, ha épp olyanja van. Aki olvas webisztánt, csak van valami képe Hírbehozóról, nem? Minden blogon a blogger személyisége dominál, átjön az írásokon és a kommentekre adott reakciókon, jelen van, érzékelhető. És innentől úgy is viszonyulunk blogokhoz szerintem, mint emberekhez: sima érzelmi alapon, szimpatikus/alapvetően szimpatikus, de ez és ez gáz/alapvetően nem szimpatikus, viszont az és amaz oké/totál gáz.

    Másik, amit egy lealapozással elintéztél Harder, a téma. A téma pedig fontos téma. :) Van aki ott kezdi a posztot, hogy mekkorát szívott a xinha-val, mert ie alatt utf8-ban az xml… másvalaki ott, hogy hogyan kerül fel egy honlap a netre, tárhely, http://ftp... (komolyan! pedig egy szerintem kiváló programozó követte el ezt a tömény érdekfeszítést, nem akartam hinni a szememnek!). Mindketten webfejlesztés témában alkottak, és sajnos mindketten felejthetőt. Szóval a szakmai témáknál nagyon fontos szerintem, hogy egy átlag ismeretanyagot megsejtsen a blogger, és mindig az felett, de nem sokkal felette írjon.

    Az igazán jó blog pedig az, ami kisebb forradalmakat tud kiváltani a fejekben. Mert mondjuk van egy technika, amiről már mindenki hallott, de lustaságból vagy más okból, idegenkedésből, megszokásból még nem próbálta ki. Vagy nagyon is sokat hallott már róla, az folyik a csapból is, de nem áll össze rendszerré, így pedig nem lesz a sajátja, amiből aztán maga is építkezni tudna. Aki egy ilyesféle területen le tudja fektetni az alapokat, át tud lendíteni embereket a holtpontjaikon, na azt nevezem bloggolásnak!

    Még annyit, hogy amit az aktivitásról írtál, pont ellentétesen vagyok vele. Sokkal szívesebben szólok hozzá ritkán kommentelt blogokon, mert biztos jobban örül neki, mint akinél állandóan pörgés van úgyis.

  30. Legnagyobb forgalmat úgyis a flame generál, ill. az indulatokra ható témák.
    Szóval szerintetek Windows vagy Mac ???

  31. Hát már mindent megbeszéltünk.
    Egyébként meg egyértelműen windows, pc. Milliószor támogatottabb , a skinemmel pedig sokkal szebb is. :D

  32. Sziasztok!
    Ízlések és pofonok. Mindenki mást lát egy blogban. Talán azt, amit ő szeretne látni benne, és nem feltétlenül azt, amit az írója szeretne mondani. Az emberek magukból indulnak ki. De talán a blog segít meglátni valakit a sorok mögött, és megismerni az ő „világnézetét”. Jó dolog, ha az ember nem csak a saját kis világából tud kiindulni.
    Őszintén szólva, én nem tudom, mitől jó egy blog. Találgatni tudok csak: igényes grafika, élvezhető stílus, nagy és kis örömök, nagy és kis bánatok, történések, vélemények. Egy kis ez, egy kis az. Azt tudom, hogy mitől nem jó NEKEM egy blog. Hogy mit nem szeretek egy blogban. Ha túl száraz, ha csak szakmai dolgok vannak benne, ha nagyon ritkán írnak bele. Hmm, igaz, ha egy barátom blogja, és eleve nem túl bőbeszédű, akkor is értékelem azt, ha épp eszébe jutott valami, és megoszthatnékja van. Szóval, elég összetett dolog :)
    A tiéd amolyan kellemes egyveleg :)
    Van benne szakmai is, meg magánéleti is. Ebből pl tudom, hogy kihez forduljak, ha netalán olyan szakmai kérdésem lenne, amiben te vagy a kompetens… :). A stílusod olyan, mint amilyen te is vagy az életben: kedves és közvetlen. Talán egy kis gyereknevelés (mint gyakorló apuka) még beleférne… :D

  33. Szia Mina!
    Köszönöm a kedves szavakat és a tippet gyereknevelés kapcsán, jó ötlet és igyekszek majd ebben a témában kicsit többet írni. :)

    más téma:
    itt van egy képzeletbeli vonal, ami alatt a win/mac/linux kapcsán írt bejegyzéseket törlöm. ;)

  34. Vagyis az olyan pikáns témákra buknak az emberek, amit nem olvas úton útfélen az ember, csak egy két oldalon, maximum :)

  35. Szia Harder,
    Kaptam szulinapomra blogot… :)
    “Rirakhatlak” teged oda olvasnivalonak?

  36. Próbáltam nem elolvasni a “hosszú” bejegyzést és a hozzászólásokat, hogy ne befolyásoljanak.

    – Érdekes témák – ez nyilván teljesen szubjektív
    – Stílus
    – Arányérzék – szerintem egy-egy bejegyzésed hossza még épp a lélektani határon belül van, és nagyon jól eltaláltad azt is, hogy egy bejegyzésből hány sort teszel ki a főoldalra.

    hogy “feliratkozom”-e, az pedig attól függ, hogy elég gyakran kerülnek-e fel új és érdekes bejegyzések

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here