Fenemód tudom utálni azokat az embereket, akikből egy normális hangerejű, udvarias köszönés is csak annyit vált ki a legtöbb esetben, hogy Rád néz majd elfordítja a fejét, mintha olyan mocskosul megerőltető lenne odabökni egy “Szia”-t a másiknak. Nem tudom mit képzelnek az ilyenek, mitől többek vagy jobbak ők mint a másik?

Mert ha még nem hallaná meg a köszönést 1x, 2x …. azt mondom oké, bár akkor meg menjen fülészetre. Na de hogy rendszeresen eljátsza ezt és tudom, hogy hallja hisz odanéz, azt már kicsit túlzásnak tartom.

Nem tudom ki hogy van vele, de engem időnként annyira fel tud húzni, ha valaki az alapvető udvariasságra sem képes.

36 COMMENTS

  1. En nem szoktam koszonni, es nem is szoktam.
    Foleg hogyha a masik sem koszon.

  2. Én arról írtam, hogy miért nem lehet fogadni a köszönést. :)

    Egyébként nem tartom jó hozzáállásnak azt, hogy azért nem köszönsz mert biztos a másik sem fog, engem még másképp neveltek. Még akkor is köszönök ha sejtem, hogy a másik nem fog.

  3. Ez engem is nagyon tud irritálni. Bár jártam már úgy, hogy (kiderült a végén) azért nem fogadta az illető a köszönésemet, mert haragszik rám…

    Harder, nem lehet, hogy valami ilyesmi a gond? oO

  4. Nem igazán lehet gond, lévén még soha nem beszélgettünk 1 mondatot sem, de nap mint nap találkozunk. Meg nem is igazán 1 emberről írtam ezt, általánosabb jelenségről van szó.

  5. ez most hol ?
    munkahelyen ? utcán ? liftben ?
    idegen ? ismerős ? egyszer beszéltél vele kategória ?

  6. Lehet már a látványod alapján alapból utál vagy valami :)Vagy tudja mivel foglalkozol és amiatt utál :)
    Csak találgatok .

    Vagy csak simán utál vissza köszönni, és nem szereti ha egy idegen ráköszön. Mármint akivel még nem beszélt.

  7. vazz most látom csak , hgoy elírtam a nevemet amikor hajnaltájt először beírtam BCs helyett BSc :D

  8. Nálunk egy hipermarketben..(nem nevezem nevén a helyet hogy tecsó) is van pár ilyen ember..
    Érthető mert ugye ilyen helyeken sok marha dolgozik..De hogy az igazgatók játszák el ezt az azért túlzás szerintem.Pláne hogy már hangosan előre köszönök..És rám sem néz a *****-je.
    Szóval ennyit róluk..Direkt hangosan köszönök mostanában nekik pláne ha a tömegben jön szembe velem..Hátha egyszer észreveszi magát.

  9. Úgy látom nem úszom meg, hogy egy kicsit konrétabb szitukat ne írjak le példáért. :)

    1.) Lakóhely, évek óta ugyanott éltek csak 1-2 szint különbséggel. Soha nem beszélgettetek, nincs ok a haragra, helyzetből adódóan nem mondható hogy teljesen idegen lennék, hisz min. arcról ismer. Nem köszön vissza.

    2.) Munkahely, kollega akivel bár nem dolgoztok napi szinten együtt de ismeritek egymást. Tudja ki vagy, soha nem volt sem vita se egyéb gond amiért ne fogadhatná a köszönésedet. Mégsem köszön vissza az esetek nagy többségében.

    3.) Ismerős meghívására elmész valahova, ahol őt baráti társaság fogadja, bemutat téged is. 99%-uk mosolyogva üdvözöl, kézfogás stb., 1-nek büdös a köszönés. Ez után mit gondoljak róla?

    Biztos vagyok benne hogy milliónyi példát lehetne hozni, de ami a lényeg és remélem lejött belőle: nem az a gond hogy vita volt, vagy hogy nem ismer meg, vagy én adtam bármiféle okot az ilyesfajta viselkedésre, vagy hogy nem vagyok szimpatikus neki (bár még ha az is lennék, nyissa ki a száját egy “szia” erejéig), egyszerűen ilyen. Nem köszön.

  10. Heh, erről már én is annyiszor akartam írni. Ráadásul én lány vagyok, illene mondjuk előre köszönni, de ha az luxus, mert nagyon sok csipagyúnak sajnos az, akkor hogy van pofájuk nem visszaköszönni (merthogy engem igenis megtanított köszönni az Anyukám és egészen addig köszönök ezeknek az intelligens embereknek, amíg meg nem jegyzem az arcukat, meg hogy ők köcsögök). :) Rejtély. És nem süllyednek el, amikor a másfél méter széles folyosón elhaladva mellettem nem fogadják a köszönésemet. Pff..

  11. Szia Suzy :)

    Nőnek vissza nem köszönni még nagyobb bunkóság. :( (mármint ha egy nő köszön és nem fogadják). :)

  12. hát igen.. ennél már csak az a melegebb amikor a saját főnököd jön veled szemben a 1,5m széles folyosón, ránézel, illedelmesen előre köszönsz és erre az a reakciója, hogy vagy elfordul vagy (próbál) úgy csinálni mintha nem is hallott volna semmit… vagy olyasmi reakciója van, mintha mondjuk az utcán egy vadidegen ember köszönne rá, nem pedig egy alkalmazottja (kolegája, munkatársa)… naponta 5x :/

    szal szerintem, ugye! :DDDD

  13. ja! és a félreértések miatt egy kis korrigálás:

    a jelenlegi cégnél ahol dolgozom, nincs másfél méteres folyosó.

    szia, :*

  14. ak85, az tényleg kemény. :) Majd szólj neki, hogy “csak annyit mondok főnök, olvasd Harder blogját..”. :D

  15. en nemhiszem, h fogok vele talalkozni.. meg te egyebkent is kozelebb vagy hozza :P
    amugy meg biztos vagyok benne, h olvassa.. :*

  16. Azt hiszem ez lokális jelenség, bár minden általánosítást szeretnék elkerülni. Volt szerencsém 8 évet lakni a fővárosunkban, de ott valahogy nagyobb tahó sűrűséget éreztem. Neveletlen emberek mindenhol vannak, de nem mindegy milyen sokan:)

    Személy szerint én meg a sokszor köszönös típus vagyok. Nem tudom fejben tartani kinek köszöntem kinek nem, így ha a reggel 8 és 10 között a melóhelyen valakivel elmegyünk egymás mellett én ráköszönök. Nagyon aranyos nénikkel dolgozok együtt, mindig visszaköszönnek;)

  17. az a fura ebben a postban, hogy nagyon sok embernek szúrja a szemét az, ha valaki notorikus nem köszönő, mégis egyre több van.
    nekem volt egy elég kellemetlen időszakom (válás) az életemben, és azt vettem észre, hogy még a napnak is nehezére esik kisütnie.
    de leginkább az bökte a csőrömet, hogy egyre kevesebben köszöntek (oda és vissza is). gondoltam, hogy bennem van a hiba, mert valszeg az aurám is a tömény emberundort árasztotta, nade, hogy még a régi ismerősök is csak fél óra könyörgés után voltak képesek rám nézni…;)
    melóhelyemmel emberekkel dolgoztam, röviden fogalmazva: motiválnom kellett őket a tökéletes munkavégzésre… na, most gondolhatjátok az idegállapotomhoz kapcsolódó motivációs erőmet…
    egy reggel (talán valami szépet álmodtam), arra keltem, hogy megváltoztatom a világot.
    nem volt nehéz, csak mindenkire, aki szembejött (vidéken ez egyszerű eset) jó hangosan, és MOSOLYOGVA ráköszöntem! (mint egy ezer éve nem látott, gyerekkori cimborámra) ezt eljátszottam az utcában lakókkal, és működött! a buszsofőr már rendesen nevetett.
    a kollégáim fülig érő szájjal köszöntöttek, és mikor pont azon a napon tök véletlenül szembejött velem a legalább egy éve nem látott vezérigaztató, akkor neki is úgy köszöntem, hogy éppenhogy csak nem ölelt magához:D (de előbb még szétnézett, hogy biztosan neki szólt-e a dolog:))
    aztán ez odáig fajult, hogy a cégnél dolgozó 2ezer ember jókedvét én irányítottam a saját jókedvemmel! nem vicc, halál komolyan mondom!
    biztosan éreztétek már, mikor emberek közt árad az energia! na, a köszönés az egy spontán energiaközvetítés, de vannak olyan, belülről beteg emberek, akik úgy érzik, hogy nem adnak spontán, mert félnek, hogy elvész az a kicsi is, ami van nekik… energia…
    pedig tévednek, és remélem, olvassák ezt:)
    elnézést a litániáért:)
    Rita

  18. Ha viszont akár csak egyszeri is nem mosolyogva köszönsz, akkor nincs egyből az, hogy “Mi a baj Rita?” :)

  19. Meg kell hagyni, sajnos egyre tobb az ilyen ember. En alltalaban koszonok nehanyszor, majd hagyom, miert stresszeljem magam? Van eset, keves, hogy igy is ugy is koszonok, hatha eszhez ter, s majd o is fog koszonni.
    Van egy masik modszer is, bar azzal te is lealacsonyodsz: ORDITS RA :)

  20. Én mindig szoktam köszönni.

    Engem viszont az zavar, hogy ( bár ez rám nem vonatkozik ) a suliban az o.főnököm oszt.fői órán mindig arról dumál, hogy a többi tanár azt mondta neki, hogy nem köszönnek neki ( azaz nem köszönünk nekik ).

    És hogy ebben mi a poén ? Az, hogy köszönök a tanároknak, erre meg nem hogy visszaköszön a tanár, inkább elnéz melletem, mintha nemis köszöntem volna ! ( aztán még a tanárok mondják hogy köszönjünk nekik, na peeeerszee… :D ).

  21. Tre ismerős az eset:))

    Én osztályfőnököm is mindig reklamál h nem köszönünk neki. De nem ok nélkül:)) Azt már mondták a tanárok h nem tudnak 100 embernek visszaköszönni ahogy végigmennek a folyosón, de az értelmesebbje legalább bólint egyet h vette a köszönést. Osztályfőnökünknek meg nem lehet olyan gondja h 100 embernek kell visszaköszönnie, mert nem túl népszerű, mi meg vagyunk 32en az osztályba nemigaz h belehalna ha visszaköszönne, sőt még a fejbólintás is luxus neki. Mindig úgy mászkál a folyosón h a lábujjhegyét nézi. Ma reggel is megyünk osztályból vagy 10en, ő jön szembe, köszönünk 3-4en de a … ja mintha észre se vette volna, azt pár másodperc múlva utánunkfut h vmit kérdezzen egyikünktől(persze ő még mindig nem köszönt).

    Múltkor megy tanárifele ofő hasonló jelenet mint az előző, csak állt az osztály és mindenki utánanézett és szidta a tahóját, erre kivágódik a tanári wc ajtaja(amit nem látott mert a lábujjait nézte) amit az egyik eléggé testes tanárunk vág ki és ofőt úgy fejbevágta ha nemtud utána magkapaszkodni egy komódba tuti kiterül:))

  22. Szvsz, ha sok embernek kell koszonnie, akkor hasznalja a tobbes szamot. Ha meg sok, kulon egyennek, a folyoson vegighaladva, akkor bar egy mosoly.

  23. Tommy: Én is ezt mondom, csak ahova én járok suliba, ottan a tanárok nem a lábukat nézik :P. Az a szemétség, hogy ( tegnap történt az eset ) amikor egyszer lekellet mennem a gazdasági irodába krétáért, akkor kopogtam, kinyitották az ajtót, köszöntem ( nekem persze nem köszöntek vissza, hanem helyette a fejemhez vágták, hogy kopogjak halkabban, mert így is elég nagy a zaj O_o ), majd odaadták a krétát. Aztán a következő órán jön be a tanár ( mert következő óránk is vele volt ), és leszid, hogy miért nem köszöntem a gazadaságinál ( merthogy állítólag a “tanár úrnak” ezt mondták lenn ). Magyarázom, hogy köszöntem, de inkább csak a falnak magyaráztam, mivel a tanár nem hitt nekem.

    Most nem azt mondom, hogy ez a “nem köszönnek a tanulók” eset naponta előjön, de azért 3-4 naponta mindig megesik :(. Illetve azt se mondanám, hogy az iskola összes dolgózja nem köszön vissza, inkább “csak” a tanárok 70-80% -a kb. A többi az vissza köszön, hál’ istennek.

  24. Eléggé forró felyü vagyok. A te helyedben fogtam volna minden bátorságom és megkérem a kedves tanárúrat, legyen szíves és fáradjon el velem a kollegához és kérdezzük meg, hogy nem köszöntem és nem kopogtam? Ha azt mondja, hogy nem, lehet menni a többi tanárhoz is. Mindenik nem hazudik. Ha mégis, hála a szólás és sajtószabadságnak, lehet publikálni, vagy publikáltatni egy újságíró baráttal az esetet. Megvannak a módszerek.
    Igaz, vicces lesz az illető tanarrál az óra, kell tanulni, hogy ne legyen évismétlés.
    Amit leírtam nem vicc, jó esélyeid vannak. Tapasztaltam, nem egyszer szálltam szembe a taárokkal. Az elején én szívtam, de hamar rájöttek hogy jobb nem szivatni a tapló kölyköt, mert megtölti az egész várost, hogy így az iskola, meg úgy az iskola.
    Ha kiállsz magadért, persze a tisztesség határán belől, mert azért nem egykoruak és rangúak vagyunk a tanarokkal, tiszteletet kapsz te is. Erre a nyakamat merem tenni!

  25. A sulis esett ismerős, bár szerintem ez emberfüggő, van olyan, aki még nekem is hajlandó visszaköszöni, pedig kb 2x helyetesített nálunk, más meg 4 éve tanít, és meg se moccan, ha köszönök neki …

    Dani

  26. Valahol 1etértek Tuackoval (régebbi hozzászólás).Ugyan kivel ne lett volna ilyen, de megvan az ellenszer erre is. Te odaköszönsz szépen illedelmesen azt le van szarva az összes bunkó parasztja, aki nem viszonozza, de komolyan. Elnézést a vulgaritásért de így van, aki nem köszön az magát írja ám le, anélkül hogy észrevenné. A legjobb ilyenkor úgy ráköszönni, hogy másik 30is meghallja, akkor már nemcsak előtted írja le magát, hanem az egész folyosó/terem/izébizé előtt is. Csak magatoknak ártotok ha az ilyen tetveket felveszitek, mert az ilyen tényleg az. A lényeg, hogy észrevegye magát…

  27. nem tudom ki írta de ez annyira jó :D

    “Eme jelenségnek az az oka, hogy önök elmaradottak,és nem tájékozódnak a legújabb kutatási eredményekről…
    Legújabb kutatásaim ugyanis kimutatták, hogy az olyan felesleges és roppant módon elavult udvariassági formulák mint pl. a köszönés, mai rohanó világunkban nemcsak, hogy kimondottan divatjamúltak, társadalmilag elítélendők, hanem emellett az ezeket végző emberektől rengeteg energiát igényelnek.
    Kutatásaim igazolták, hogy azon emberek akik nem köszönnek senkinek (különösen azok akik annyira trendik hogy ha rájukköszönnek sem reagálnak) akár 10-szer tovább élhetnek, mint a hagyományos, szén-cink…,izé köszöngető emberek, különösen ha előbbiek kisgyermekkén elhunynak.
    Ugyanis a köszönés egy igen bonyolult folyamat, szemkontaktus, száj kinyit, levegő kiprésel, artikulálás hangképzés stb, ez rengeteg fáratság és energia, különösen hideg időben mikor a kipréselt levegővel rengeteg hőt is leadunk, feleslegesen Ezzel kockáztatva, hogy a nagyobb hideg levegő szükséglet miatt torokgyulladást kapjunk, berekedjünk és egy esetleges vészhelyzetben ne tudjunk segítségért kiabálni.
    Naugye hogy erre nem gondolnak, mikor felelőtlenül köszöngetnek mindenkinek, és elvárnák hogy az viszonozza eme butácska magatartást kockáztatva ezzel saját túlélését.
    És akkor mindarról még nem is ejtettem szót, hogy nagyvárosban a magasabb légszenyezettség, egy köszönés miatti, nagyobb levegőfelhasználás miatt milyen veszélyeket rejt az önök egészségére…
    Szóval azt tanácsolnám, hogy ne köszöngessenek.
    Továbbá tartózkodjanak a felesleges mozdulatoktól is, mint pl integetés, fejbiccentés, kalap megemelés, pukkedlizés, ránézni a másikra oly módon amely a fej, vagy akár csak a szem legkisebb normálistól való elmozdítását igényelné, és egyébb hasonlóan elavult üdvözlési gesztikulációk.
    Kutatásaim melyeket a legnevesebb antiköszönölógus professzorok segítségével végeztem, kimutatták hogy ha ezeket a felesleges izommunkát igénylő mozgásokat elhagyja egy ember 10000 év 3hónap 21 nap 2óra 43perc és 4másodperc alatt pontosan annyi energiát takaríthat meg amely egy nagyobb csésze(pontosan 3,54dl)kávé felmelegítéséhez szükséges(instant kávé esetén +0,34dl), amely energiára szükségünk lehet a közelgő jégkorszakban, vagy önök talán hideg kávét innának akkor? Naugye.
    Ezért tehát gondolják át mégegyszer és mihamarabb hagyjanak fel eme kóros tevékenységekkel.
    Tisztelettel:
    NEmzetközi KÖszöngető
    SZÖrny Nyulak Nyilvántartási Bizottsága (NEKÖSZÖNYNY)”

  28. Nekem néhány napja a főnököm nem köszön és nem szólít a nevemen. Azt próbálja érzékeltetni ezzel, hogy ő sz…ta a spanyol viaszt. Puszta hatalmi fitogtatás akar lenni a részéről. A primitív energiavámpírok egyik eszköze ez – szerintem. Éppen ezért nem reagálom le a dolgot, nem fogok előre köszönni egy férfinak, legyen az bárki (egy kivétel van azért: az apukám, de csak ő). Másrészt ezzel saját magát minősíti, megmutatja, hogy mekkora paraszt.

  29. Jó Estét !!!!Bár én is a fiatalokhoz tartozom engem anyukám úgy tanított hogy köszönjek bárkivel találkozok a házból!!! Na most az a vicces hogy én a belvárosba lakok egy olyan helyen ahol mindenki nagyon kulturáltnak és szépnek és jónak és többnek érzi magát. Tele van olyan emberekkel akiket nem ismerek de mégis ha találkozok valakivel annak mindig köszönök aztán ha érez magába annyit akkor visszaköszön ha meg nem akkor ő biztos azok közé tartozik akik ha nem lenne muszáj nem lépnének a földre!!! NA most engem ez rohadtul már elnézést zavar mert utána még én érzem rosszul magam hogy mért nem köszöntek vissza!!! Jó persze elő fordult hogy nem köszöntem de le se szartak ők ba*nak köszönni és persze van bennem annyi hogy ezután is én érzem magam kellemetlenül!!
    Szerintem mostanra az emberek eljutottak odáig hogy hogy a köszönést feleslegesnek érezzék vagy szégyellnek köszöni pedig én még nem hallottam olyanról hogy valaki azért halt volna meg mert vissza köszönt egy másik embernek aki meg tisztelte azzal hogy vad idegenül is jó napot kívánt neki!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here