Nagyon rég jelentkeztem már itt a blogon, meg is kaptam több ismerőstől, hogy miért nem írok semmit … egyrészt túl sok izgalmas dolog nem történt, a semmiről meg nem igazán szeretek litániákat írni, másrészt elég rendesen ki vannak töltve a napjaim. Az unszolásnak engedve azért most jöjjön egy nem túl izgalmas helyzetjelentés, amiben megpróbálom összefoglalni, mivel is telnek mostanában a napjaim. :)

Munka

Még mindig ott dolgozok ahova tavaly decemberben átigazoltam, a csapat a régi (és még mindig jófejek a kollegák), minden okés… itt nagy változások nem voltak szerencsére.

Család

itt is okés minden, még nem váltam el, nincs új gyerek, nincs új kutya … mondhatni csendben zajlik az élet.

[off]Itt azért már kapisgáljátok ugye, hogy miért nem volt sokáig bejegyzés?[/off]

Akkor mi említésre méltó történt velem az elmúlt időszakban?

Talán a legnagyobb hír (számunkra legalábbis), hogy nemrég vettünk egy új lakást, a régit meg nemsokára kezdem árulni. A váltás már egy ideje érlelődött bennünk, mivel szeretnénk záros határidőn belül összehozni egy kistestvért Peti számára és a jelenlegi lakás mérete és beosztása nem az igazi. 2 szoba van, 60nm az egész és szerencsétlen módon a 2 szoba aránya olyan, hogy a kicsiben 2 gyerek nem fér el, a nagyobba meg nem tehetem őket mert a kicsiben én sem férek el a feleségemmel.

Az új lakás kicsivel nagyobb (72nm) és 2+1 szobás, úgyhogy megvan a gyereknek is a nagyobb szoba, nekünk is marad élletterünk illetve kapok egy saját dolgozószobát, ahol rendezgethetem dolgaimat.

Jelenleg minden szabadidőmet elveszi a lakás felújítása, mivel a témához nem igazán értek és elég rendesen próbálok utánajárni hogy mit, milyen minőségben, hol stb… tudunk megvenni, másrészt a szakemberekkel beszélni mert ugye mindent nem tudunk magunk megoldani (víz, burkolás stb.)
Most hétvégén (is) a régi tapétát szedtük le a falakról, amiről azt kell tudni hogy ordas nagy szopás tud lenni a művelet ha a betonra ment a ragasztó illetve ha a mennyezetet is tapétázták anno..

Úgy számolom, hogy idén kész lesz a felújítás és kb karácsonyra (szó szerint, mert valahol 20-a körül állhatnánk neki) költözhetnénk is át, de az eddigiek alapján úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy a karácsony maradjon meg az ünnep és a pihenés időszaka, majd jövő év elején dobozolunk, hurcolkodunk.

Majd dobok fel képeket valamelyik nap hogy milyen volt a lakás (igazi retro feeling, padlószőnyeg, kék/zöld/piros linóleum helyenként, ótvar ronda tapéta) és milyen most (mintha egy bombát robbantottunk volna), később meg persze lesznek olyanok is, hogy milyen lett. :)

Most hirtelen ennyi, próbálok majd gyakrabban jelentkezni! :)

9 COMMENTS

  1. ehh lakasfelujitas, kedvenc temam. En lassan ket eve csinalom, bar szinte 90%-at en csinaltam, igy rengeteg idombe kerult, viszont olcso volt :) Asszem majd errol en is irni fogok a blogomba. Csak most nincs idom nekem se :( lakasfelujitas miatt :D

  2. Annyival hozzászólnék, hogy a kutyák ha nincsenek hozzászoktatva nem bírják a kocsival való furikázást. Erre érdemes odafigyelni, mert különben még egy alapos autó takarítás is lesz a költözés napján :D. Persze ha hozzá van szoktatva az autóval való utazáshoz a kutyátok, akkor semmi gond nincsen…

    [OFF]A 60nm és a 72nm az 60nanométert és 72nanométert jelent.[/OFF]

  3. Örülök, hogy ismét hallok felőled :) Amúgy a kedves nejed olvassa a blogod? :P
    “még nem váltam el”, a hangsúly a “még” szócskán :D

  4. hi mindenki :)

    sanyoca:
    Azért 2 évig csinálni egy felújítást, az szép teljesítmény. :) Gondolom nem tévedek nagyot ha azt mondom, hogy ezt te azért részben élvezed valahol.. vagy nem? :)

    TrE:
    szerencsére hozzá van szokva, kiskora óta rendszeresen utazik, mindenhova visszük magunkkal. :)

    Tupacko:
    szerintem nem olvassa … illetve pontosítok: itthon nem vettem észre hogy olvasná. :)
    Lehet hogy a munkahelyén igen, de akkor jól titkolja. :P

  5. Ehh :) hat a felujitast nem elvezem (vagy megis…?), de hat ez van amikor dolgozni kell mellette es persze ezer mast is kell meg csinalni :)

  6. Sanyo ezt már akkor elkezdte, amikor együtt dolgoztunk ZL Rendszerháznál.
    Azóta sok víz lefolyt a Dunán… :D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here