Régebben volt egy bejegyzésem, hogy milyen hülye tetoválásokra képesek az emberek, az itt olvasható: Elmebeteg tetoválások

Akkor azt hittem, ennél bolondabb nem lehet senki, de úgy tűnik tévedtem. :) Az alábbiak még a fentieknél is elmeroggyantabbak, már nem elégednek meg a tetoválással, hanem kimondottan testmódosításokat végeznek, végeztetnek magukon (nem tudom, van-e ennél jobb magyar szó arra, amit csinálnak).

Szemgolyó tetoválás

Rá a szemgolyóra .. kiváncsi vagyok, hogy humanoid rohangál manapság ilyen szemekkel. :)

szem-tetovalas.jpg

Sérülések

A bőrt vágják meg (ki) és a visszamaradt sérülés és heg rajzolja ki a mintát.

borserules.jpg

Bőr alá ültetett eszközök

Ők nem tetoválnak, nem vagdosnak, ültetnek. Biztos kellemes lehet. :)

bor-ala-ultetett-targyak.jpg

Fűző szerű pirszing

Ezt a csajt bottal sem piszkálnám meg, de biztos van, akinek bejön. Kíváncsi vagyok, hogy hajolhat le pl. mikor beköti a cipőfűzőjét.

fuzo-pirszing.jpg

Égetés

Harmadfokú égési sebesekkel is remek mintákat lehet rajzolni a bőrbe. Állítólag ez a legfájdalmasabb testmódosítási eljárás.

egetes.jpg

Testfüggesztés

Nyár, meleg, pihenés, függesztés … nincs is jobb program egy kellemes, meleg délutáni napon.

testfüggesztés

Szétvágott nyelv

szetvagott-nyelv.jpg

Fülhegyezés

Ha szeretnél mitológiai füleket, végy példát róla.

fulhegyezes.jpg

Zárszóként meg csak annyit, hogy igaz amit mondani szoktak: Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítése.

28 COMMENTS

  1. A testfüggesztésről a Warhammer jut eszembe, ott volt egy démon, akinek kb. ez volt az előjáték… (de őt kinyírták, muhaha)
    Fűzős csaj király, azért látni szeretném az arcát, amikor pl. buliban a megbotló részeg 120 Kg-os benga kosaras-szumós ebbe kapaszkodik zuhanás közben… :)
    A hegtetkóval nincs baj. De aki ekkora sügér, h egy film után rakat fel vmit… kopi-pészt…
    Elf-fül: azzal az arcal én inkább farkasembert próbálnám kopizni, olcsóbb lenne… :)
    Nyelv-vágás… ejj, ennek jól felvágták a nyelvét… amennyire tudom ez elég veszélyes (sok baci, nem kötözhető, sok ér, és ideg…) rajta.
    A másik ilyesmi, mostani divat a kulcs csont alatt átbújtatott akármi. Kis para, h a kulcs csont mögött egy nagyobbacska ér is van, ha abba találnak, akkor redőny le, mert nem lehet elszorítani, tehát kb. 10 perce van… (fizetni, meg felhívni a családot…)
    Implantra én is gondoltam, mindig lenne nálam pendrive… nah, az jó lenne. Mondjuk hülyén nézne ki, ha pl. a lábujjamat dugnám a gépbe…

  2. Pont a minap neztem errol egy filmet a natgeo-n. Bizarr teny, de altalaban ezek az emberek maguknak arnak bizonyitani, illetve jelentese van.

  3. Szerintetek ezek közül hány % az, aki idős korára megbánja ezt a dolgot? (én legalább 60-70%-ra tippelném).

  4. Úristen!
    Komolyan felfordult a gyomrom. Én nagyon rosszul lettem mindegyik képtől.
    Ilyenek élnek köztünk… Ezek nem is emberek! Az értelmét gondolom egyik se tudja megmagyarázni, aki ilyet csinál…

  5. Tetkóm nekem is van, és ha nem herdálnám minden pénzem a házra, már lenne egy fél litenyi festék a bőröm alatt…
    Az értelmét ennek sem lehet látni, ha nincs tetoválásod akkor ez idegen lesz mindig… pedig fontosabb, mint a ruha :)

    “Szerintetek ezek közül hány % az, aki idős korára megbánja ezt a dolgot? (én legalább 60-70%-ra tippelném).”
    ezekről nem tudok nyilatkozni, de tetoválásnál -most nem a divatból felrakott tömegtetkókra gondolok- az a részed, az arány meg 6-7 % inkább… :)

  6. ezeknek hol az eszuk???kerdem en :S
    ha 10000000000000000000000000 milliot fizetnenek sem csinalnek ilyet!!!
    ez csak menozes de nem tudom ebbe mi a meno???:Spfffff van elegik en mondom

  7. “Zárszóként meg csak annyit, hogy igaz amit mondani szoktak: Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítése.”

    Kedves szerző és kedves kommentelők!

    Erre azt tudnám mondani, hogy ezek az emberek mindegyikőtöknél értelmesebbek és többet érnek emberileg. Mert ők nem a külső alapján ítélik meg társaikat. Ők ennél sokkal mélyebbre tudnak nézni. Az embereket a belső tulajdonságaik alapján ítélik meg nem pedig az alapján, hogy milyen ruhát hord, milyen a stílusa, a hajszíne, mennyi ékszere van… Pont ezért, mert az olyanok mint ti, csak külső alapján bélyegzitek meg az embert, és ha az nem tetszik onnantól kezdve már mindegy is nektek, hogy valójában milyen ember is az illető. Csak sajnálattal tudok rátok tekinteni.

    “Az értelmét gondolom egyik se tudja megmagyarázni, aki ilyet csinál…”

    Kedves kommentelő!
    Ha gondolod én szívesen kifejtem neked oldalakon keresztül az értelmét ezeknek. És rajtam kívül az összes többi agyon tetovált, piercingelt egyén is órákat tudna mesélni testmódosításainak lényegéről.

  8. Szia Butterfly, thx a véleményed. Engem tényleg érdekelne, hogy mi visz rá embereket ilyen szintű testmódosításra (és itt fontos kiemelnem, hogy nem az “átlagos” tetkókkal van bajom), mert nincs ennyire elszállt ismerősöm, akitől ezt megkérdezhetném.

    Nem gondolom, hogy a külsejük alapján ítélnék meg embereket, kb nem érdekel hogy ki milyen ruhát, ékszert stb.. visel vagy hogy van-e épp tetkója vhol vagy nincs. Viszont mikor ilyet látok (lsd fotók), óhatatlanul is az jut eszembe hogy ez nem lehet normális, vmi defektje biztos van az illőnek.

    Ezzel nem ítélem el (lehet jó családapa, barát stb.), nem bélyegzem meg nem utálom, csak betegnek tartom akin segíteni kellene. Ha valaki odáig jut, hogy szanaszét vagdossa magát, festéket nyom a szemgolyóba stb, az számomra sérült ember, de győzz meg az ellenkezőjéről ha gondolod.

  9. ezek az emberek egyáltalán nem betegek.sok ember scaricicationt(=nyúzás) azért csináltat,hogy a lelki fájfalmukat vezessék le..mert a fájdalom amit akkor a mű közben csinálnak,utánna felszabadítja őket.
    függesztés..: önkontroll.a fájdalomküszöböt lehet vele tökéletes megnyújtani. van olyan ember,aki pár napra összevarratja a szájját és ez olyan élménnyel van az illetőre.nep tud addig beszélni.csak gondolkodik.és hihetetlen gondolatok születnek.
    a corset pc(=fűzős) meg csak addig van benne az illetőben,míg a fotók elkészülnek..1-2 órát lehet hagyni..merthogy a nem tud begyógyulni teljesen a seb.
    visszatérve a lényegre: ezek az emberek mind-mind normális,egy szál elmebeteg sincs közöttük..őknekik ez a megnyilvánulási formájuk! valaki fest,rajzol,zenél,kockul,és stb..
    és én magam erre a pályára indulok,erre a gyönyörű művészet útjára.

  10. oké,sokat írtam el..ezért meg lehet kövezni..csak épp a saját nyúzásomat készítem elő..magam csinálom..és én is fél évnyi felgyülemlett fájdalmat akarok levezetni.

  11. hedi.
    Thx hogy írtál, de engedj meg 1-2 kérdést: nem jobb lenne, ha a felgyülemlett fájdalmat más módon próbálnád levezetni? Sok más lehetőséged is van, pl. szakembertől segítségkérés, jóga, meditáció, vallás stb…
    Tényleg azt találod csak megoldásnak, ha megnyomorítod magad (értem ezalatt a maradandó sérülést)?
    Próbáltad már másképp megoldani a problémáidat?

  12. nem csak ez van a háttérben..sportolok,az is egy megoldás.
    de nem csak ez az egy ok van amiért én ezt választottam..
    ez a “rituálé” már nagyon régóta jelen van afrikai törzseknél..és ez is motivál..mert tudom hogyha ezt kibírtam,akkor mást is..erősít.
    plussz számomra ez művészet.
    így érzem jól magam,így érzem magam teljesnek.
    sok oldalról lehet ezt megközelíteni,hogy egy ember miért vállal ilyen procedúrát.mindenki más.és egyse bolond.

  13. Megnyomorítjuk magunkat? Hát én ezen már csak nevetni tudok:) Másrészt pedig sajnálat is van bennem ezek iránt az emberek iránt, hogy ennyire beszűkült látókörűek. Most őszintén… Ez nektek fáj, hogy nem minden ember egy futószalagon gyártott egyforma tömegcikk? (Nem, ezt a kifejezést most nem azokra értem akiknek nincs piercingjük, tetoválásuk stb..) Sose fogom megérteni, hogy ez miért fáj az embereknek, hogy valaki nem úgy néz ki mint ők. A mai világban van lehetőség arra, hogy úgy formáljuk/díszítsük testünket ahogy nekünk tetszik. Ezt el kell fogadni és kész. Én sem ugatok be annak akinek pl. nem tetszik a hajszine, felsője, nadrágja, kabátja stb. és nem szólom le amiatt, hogy neki nem az tetszik ami nekem. És még a végére annyit, hogy a műcicis, szilikon szájú kurvákat mért nem baszogatjátok, hogy mennyire undorítóak? Azok sokkal durvább műtéti “testmódosítások” mint egy piercing meg tetoválás…

  14. Szia Butterfly,

    valamit nagyon félreértettél, ha azt hiszed hogy itt bárkinek is fáj amit csinálnak vagy csináltok. Úgy rondítja el magát mindenki (nekem ez az, Neked meg tetszik, nincs ezzel gond), ahogy akarja, én spec magasról teszek rá hogy akár Te, akár más mit művel a testével. Ettől függetlenül véleményem még lehet (és persze Neked is), amit leírtam tartom, mert semmi olyasmit nem írtál, amivel meggyőztél volna.

    Ha nem tetszik amit írtam és nem is szeretnéd elmondani, hogy pl. Téged mi visz rá ilyesmire, akkor javaslom hagyd ki a blogot a netes barangolásaid során. Lehet olyan nyugodt és boldog leszel, hogy lemondasz mindenfajta testmódosításról. :P

    hedi. pl. tök értelmesen írta le hogy miért csinálja és remélem nem vette bántásnak a “megnyomorítást”, mert odaírtam hogy ez alatt a maradandó sérülést értettem és nem pejoratív értelemben, bántásból használtam ezt a szót. Nem azt mondom, hogy egyetértek vele, de megpróbálom megérteni, hogy miért csinálja.

  15. Kedves harder!

    Én is szívesen leírom neked miért csinálom/csináljuk ez ezeket. Az egyik okot már heidi leírta. A lelki fájdalmak levezetése, a fájdalom megélése amitől erősebbnek érzed magad. De ezt már nem is ragozom tovább, ő mindent leírt. A másik pedig, hogy jobban érezzük így magunkat a bőrünkben. Lehetőségünk van arra, hogy úgy formáljuk, díszítsük a testünket ahogy az nekünk tetszik és élünk is vele. Minden embernek van olyan dolog a testén, amivel nincs kibékülve, Kinek a súlya, kinek az orra, füle, szája akármi más amit nem szeret magán és ami miatt nem érzi jól magát a bőrében. Viszont egy piercingtől, tetoválástól, hegtől sokkal jobban fog tetszeni magának a teste. Mert ebben látja a szépet. Egy szép ékszer, egy művészi tetoválás nagyon sokat tud dobni az ember külsején és persze elterelni a saját és mások figyelmét a kevésbé tökéletes testrészekről. Én például mindig is küzdöttem azzal, hogy nem tudtam elfogadni a külsőmet, de minden egyes ékszer után jobb érzéssel néztem a tükörbe. Persze nem kell, hogy mindenkinek tetsszen és mindenki ezek által fogadja el önmagát. De sok ember van akinek ez segít a problémáin. És ezért nem kell minket elmebetegnek tartani. Mi sem tartjuk őrültnek azokat akik nem úgy néznek ki mint mi. És ezeket nem azért csináljuk mert minden ellen lázadunk, utáljuk a világot és el akarjuk borzasztani az embereket. (Mert sokan így látják a testmódosítást) Ez nem egy feltűnési viszketegség szimplán csak önkifejezés, önmegvalósítás és egy lehetőség arra, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Például egy tetoválással, heggel ki tudod fejezni az érzéseidet, gondolataidat, a világszemléletedet, az életed meghatározó szakaszaidat, önmagadat… Egy szóval amire büszke vagy és ami fontos.

  16. Hát, azért szerintem ezt így nem lehet összevonni. Én is tervezem már jó ideje a tetoválásomat (jobb lapockától vállon át mellkasig), csak anyagi okokból nincs még meg.

    Viszont én úgy vagyok vele, hogy egy bizonyos szint után (pl. a nyelv szétvágása, stb) saját magával szúr ki az ember az élete bizonyos szintjén. Mert valljuk be, eléggé leszűkül a munkalehetőségek száma azok számára, akiknek szét van vágva a nyelve,szét van vagdosva a tarkója,stb. Egyszóval olyan módosítások vannak, amik nem eltakarhatóak,ha szükséges…

  17. Ti idióták vagytok!Csak unatkoztok és nincs mit csinálnotok. Szétvágdossátok a testeteket közben ez egy marhaság,hogy ha egy fizikai fájdalmat átélsz,akkor lelkileg erősebb leszel.Ez abszolút nem így van.
    Gusztustalan…………….Gyenge dolog és értelmetlen.

  18. Sziasztok!

    16 körül voltam amikor elhatároztam,h csináltatok Én is ilyen fűzőt
    ! Ma már 24 évesen boldog vagyok,h nem tettem meg :)
    Az ilyen embereknek szerintem nincs munkája,h ilyen agyatlan dolgokat gondolnak ki és hoznak létre!
    De mindennek van jó oldala…pl. Hogy mi akiknek csak pár exerük és 2-3 normális tetkójuk van még mindig értelmesebbek vagyunk! :D

    ;D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here